10-11-2012
|
#12
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastalar Burda
BALKABAKLI PASTA

Malzemeler
Keki için
1 paket pandispanya unu
3 adet yumurta
Yarım su bardağı su
2/3 su bardağı ince çekilmiş badem içi
Kreması için
1 kg balkabağı
3 su bardağı tozşeker
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
Ara malzemesi için
3 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1/2 su bardağı rendelenmiş çikolata
BALKABAKLI PASTA TARİFİ
Hazır pandispanya ununu derin bir kaba alın İçerisine oda sıcaklığındaki yumurtaları ve suyu ekleyip 7 dakika mikser yardımı ile çırpın Hamura ince kıyılmış badem içlerini de ekleyerek bir tur daha karıştırın Bademli hamuru, 25 cm çapındaki yağladığınız kelepçeli kalıba dökün Önceden ısıtılmış 160C fırında 35-40 dakika pişirin Piştikten sonra fırından çıkartın ve soğumaya bırakın Balkabağını temizledikten sonra küp doğrayın Bir tencereye alın ve tozşekerle karıştırıp yarım saat kadar suyunu salmasını bekleyin Suyunu salan kabağı pişirin Fazla şerbetinin süzülmesi için pişen kabağı bir süzgece alın Şerbeti süzülüp soğuyan kabağı püre haline gelene kadar ezin Krem şantiyi sütle çırpıp krema haline getirin Kabak püresinden 4 su bardağı alıp hazırladığınız kremaya ekleyip karıştırın Soğuyan keki enlemesine üçe kesin İlk katın üzerini bol miktarda kabaklı krema ile kaplayın Üzerine ceviz serpin Onun da üzerine çeyrek bardak çikolatayı serpin İkinci kat keki üzerine koyun ve aynı işlemi tekrarlayın Üçüncü kat keki de yerleştirerek üzerini kremayla kaplayın Son olarak kremanın üzerini cevizle kaplayın Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın
YILBAŞI PASTASI

Malzemeler
1 adet sade pandispanya
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
14-15 adet kedidili bisküvi
4 çorba kaşığı kayısı marmeladı
Üst kreması için
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı tozşeker
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Ara kreması için
4 çorba kaşığı pudraşekeri - 2 adet yumurta - 1 çay bardağı süt
1 paket (80 gramlik) bitter çikolata - 2 çorba kaşığı margarin
Üzerine
1 adet limonun kabuğu - Antepfıstığı
YILBAŞI PASTASI TARİFİ
Pastanın üst kremasını hazırlamak için vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp karıştırın Daha sonra ocağa oturtun ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin Ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyip soğumaya bırakın Ara kreması için pudraşekeri ve yumurtayı iyice çırpın Sütü ayrı bir kapta ısıtın Üzerine küçük parçalar halinde kırılmış çikolatayı ekleyip eritin Daha sonra margarinle birlikte yumurtalı karışıma ekleyin Soğuması için kenara alın Diğer yandan 1 su bardağı süte tozşeker ekleyip pandispanyanın her iki parçasını da ıslatın Alt parçayı servis tabağına alın ve üzerine ara kremayı yayın Pandispanyanın ikinci katını yerleştirin Üst krema ile pastanın her tarafını kaplayın Kedidili bisküvileri kayısı marmeladına batırıp pastanın etrafına yerleştirin Buzdolabında en az iki saat bekletin İnce kıyılmış limon kabugu ve antepfıstıgı ile süsleyerek servis yapın
KELEBEK PASTA

Malzemeler
4 adet yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
5 kahve fincanı un
Yarım paket kabartma tozu
250 gram ıspanak
Kreması için
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı tozşeker
Dört buçuk çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı vanilya
Süslemek için
Krem şanti
KELEBEK PASTA TARİFİ
Hamur için yumurtaları ve tozşekeri çırpın ıspanağı robottan geçirin Suyunu süzüp yumurtalı karışıma ekleyin Un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın Hamuru küçük kek kalıplarına pay edin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrol ederek pişirin Kreması için süt, yumurta, un ve tozşekeri çırpın Ocağa oturtup, muhallebi kıvamı alana kadar pişirin Margarin ve vanilya ekleyin Fırından aldığınız kekleri kalıplarından çıkarın Keklerin üst kısımlarından enlemesine ikiye kesin Alttaki kısıma hazırladığınız kremayı sürün Kestiğiniz kek parçalarını ise ikiye bölün Her iki parçayı, krema sürülmüş kekin üzerine kelebek kanatlarına benzer şekilde yerleştirin Krem şanti ile süsleyip servis yapın
FRAMBUAZLI BÖĞÜRTLENLİ PASTACIKLAR

Malzemeler
5 adet yumurta
4 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
5 çay bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Krema için
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı margarin
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için
1 çay bardağı şekerli süt
Üzeri için
1 su bardağı hindistancevizi
Ara malzemesi için
1 su bardağı frambuaz ve böğürtlen
BÖĞÜRTLENLİ PASTA TARiFİ
Pandispanya için yumurtaları ve tozşekeri çırpın Limon suyunu ekleyip karıştırın Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin Büyük bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve hamuru boşaltın Önceden ısıtılmış 170C fırında 45-50 dakika pişirin Krema için, bir tencerede süt, un ve tozşekeri karıştırın Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Tencereyi ocaktan alın Margarin ile kabartma tozu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın Pişen kekten eşit kare dilimler çıkarıp, enlemesine ikiye kesin Iki yüzünü de şekerli süt ile ıslatın Taban olacak kekin üzerine krema sürün Frambuaz ve böğürtlenleri dizip üzerine krema yayın İkinci kat kek ile üzerini kapatıp hindistancevizine bulayın Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın İçerisine dilediğiniz mevsim meyvelerini kullanarak, farklı tatlar yaratabilirsiniz
KÖK PASTA

Malzemeler
1 adet 3 katlı pandispanya
Bir buçuk su bardağı neskafeli su
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurta sarısı
2'şer çorba kaşığı margarin ve kakao
1 paket krem şanti
50 gram çikolata
File antepfıstığı
KÖK PASTA TARİFİ
Pandispanyaları neskafeli suyla ıslatın Tencereye un, tozşeker, vanilya, yumurta sarısı, süt ve margarini koyun Pürüzsüz hale gelene kadar pişirin Katılaşıp göz göz olunca, karışımı ocaktan alın İyice soğutun Krem şantiyi ekleyin Mikserle çırpın Pandispanyaların birinin üzerine bu kremadan sürün Servis tabağına yerleştirin Üzerine rendelenmiş çikolata ve antepfıstığı serpin İkinci pandispanyayı da üzerine kapatın Tekrar krema sürün Fıstık ve çikolata serpin Üçüncü pandispanyayı yerleştirin Krema sürün Bıçakla dört parçaya kesin Kalan kremaya kakao ekleyip, karıştırın Pastanın yanlarını bu kakaolu krema ile bulayın Üzerine çatalla şekil verin Dilediğiniz gibi süsleyip, bir gece buzdolabında bekletin Dilimleyerek servis yapın
|
|
|