Konu
:
Bulgurlu Pazı Topları
Yalnız Mesajı Göster
Bulgurlu Pazı Topları
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgurlu Pazı Topları
1 demet pazı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
4 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, pul biber
Sosu için: 2 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
20 gram kaşar peyniri
Pazı yapraklarını 5 dakika haşlayın ve soğuk suya atıp çıkartın
Mercimeği tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyun
Mercimekler 5 dakika kadar pişirince üzerine bulguru koyun ve beraber 5 dakika daha pişirin
Ocaktan alın ve demlendirin
Bu arada maydanozu ve taze soğanları çok ince kıyın
Rendelenmiş sarımsağı, baharatları ve zeytinyağını koyup bu karışımı ikiye kesilmiş haşlanmış pazı yapraklarının içine yerleştirin
Her tarafını iyice kapatınca hafifçe bastırıp bir kenara koyun
Hepsini bu şekilde hazırlayıp bekletin
Sosu için tavada yağı ve sarımsağı biraz pişirin
Üzerine rendelenmiş domatesi koyup 5 dakika daha pişirin
Tuz ve bir tutam şekeri koyup tatlandırın
Bu sosu servis tabağına döküp üzerine pazı toplarını koyun
Servis yapmadan önce kaşar peynir rendesi koyup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul