10-11-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Tarifleri
DAMLA ÇİKOLATALI FINDIKLI KEK

Kek İçin Malzemeler
150 gr tereyağı
2 5 kahve fincanı esmer şeker
4 yumurta
1 5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
200 gr damla çikolata
1 su bardağı çekilmiş fındık
Bir tutam tuz
Süslemek için
150 gr bitter çikolata
2 damla vanilya esansı
2 yemek kaşığı krema
Çırpılmış kremşanti
DAMLA ÇİKOLATALI KEK TARİFİ
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpın Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayıp tereyağlı karışıma ilave edin Damla çikolata, fındık ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin Yumurta aklarını bir tutam tuzla iki misli kabarana kadar çırpın Çikolatalı karışıma ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru birkaç kez karıştırın Hazırladığınız kek hamurunu içi yağlanmış dikdörtgen şekilli bir kalıba doldurun Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin Bitter çikolatayı benmari usulü eritin, iki damla vanilya esansı ve 2 yemek kaşığı kremayı ekleyin Tahta kaşıkla iyice karıştırın Erittiğiniz çikolatayı kek üzerine gezdirerek dökün Çırpılmış kremşanti ile süsleyip servis yapın
ÇİLEKLİ PASTA

Pasta İçin Malzemeler
Pandispanya için
7 yumurta
2 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı su
1 5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
500 gr çilek
1 su bardağı file fındık
Krema için
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
3 yumurta, vanilya
1 kahve fincanı nişasta
1 kahve fincanı tereyağı
ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ
Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker, 3 yumurta, nişasta ve vanilyayı bir tencerede çırpın Orta ısılı ateş üzerinde 6-7 dakika pişirin Tencereyi ateşten indirip tereyağını ilave edin Karıştırıp soğumaya bırakın Çilekleri yıkayıp süzün Ortadan ikiye kesin Pastada için kullanacağımız kek hamurunu hazırlamak için çırpma kabına sırasıyla yumurtaları, tozşekeri, su, un ve kabartma tozunu alıp mikserle 3 dakika düşük, 4 dakika yüksek devirde çırpın 2 ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin Pasta hamurunu tepsilere boşaltın ve spatula ile düzleyerek yayın Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Kalp şeklinde bir hamur kesme kalıbı kullanarak pandispanyadan 3 adet kalp şeklinde dilim çıkarın Pandispanya parçalarını kestikten sonra kırılmamasına dikkat edin Hazırladığınız kremayı pasta kekinin aralarına sürün Hazırladığınız pastanın en üstünü çilek dilimleriyle süsleyin
ÇİKOLATALI PİYEMONTE KEKİ

Süslemek için
Pudraşeker
Siyah üzüm
Rendelenmiş beyaz çikolata Kek İçin Malzemeler
4 yumurta
3 çay bardağı pudraşeker
1 5 su bardağı un
5 yemek kaşığı kakao
60 gr yumuşatılmış tereyağı
Krema için
2 yumurtanın sarısı
2 5 kahve fincanı tozşeker
1 çay bardağı un
45 gr tereyağı
100 gr rendelenmiş bitter çikolata
1-2 damla vanilya esansı
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kavrulmuş badem içi
PİYEMONTE KEK TARİFİ
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın Aklarını mikserle çırpın Yumurta sarılarını pudraşekeriyle çırpın Kakao ve unu yumurta sarılı kek karışıma ekleyin Tereyağını da ekleyip çırpın Yumurta aklarını ilave edip karıştırın Kalp şeklinde bir kek kalıbının içini yağlayın ve karışımı ilave edin Keki sıcak fırında pişirin Krema için yumurta sarılarını şekerle çırpın Un, tereyağı, çikolata, vanilya esansı ve sütü bir tencereye alıp karıştırın Şekerli yumurta sarılarını da ilave edip kısık ateşte krema kıvamını alana kadar pişirin Karışımın kaynamamasına dikkat edin Tencereyi ocaktan alıp kremayı karıştırarak ılındırın Keki enine ortadan ikiye kesin İki kek parçasının arasına ve en üstteki kek parçasının üzerine kremayı sürün Kremanın üzerine pudraşekeri serpin Rendelenmiş beyaz çikolata ve şekere batırılmış siyah üzüm taneleriyle süsleyip kek servisine başlayabilirsiniz
ISPANAKLI YEŞİL PASTA

Pasta İçin Malzemeler
500 gram ıspanak
1 5 su bardağı tozşeker
3 yumurta
2 su bardağı un
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç malzeme için
1 paket şeftalili puding
1 su bardağı süt
Pasta kreması için
1 su bardağı süt
1 kutu toz kremşanti
1 paket labne peyniri
ISPANAKLI PASTA TARİFİ
Ispanağı temizleyip doğrayın Haşlayıp soğutun Suyunu sıkıp püre yapın Şeker ve yumurtaları bir kapta çırpın Zeytinyağı, ıspanak püresi, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın Kek hamuru dikdörtgen şekilli yağlanmış kek kalıbına dökün 200 derece fırında 20 dakika pişirin Fırın ayarını 175 dereceye düşürüp 20 dakika daha pişirin Pudingi paket üzerindeki tarife göre 1 bardak sütle pişirin Krema için, kremşantiyi sütle çırpıp peyniri ekleyin Buzdolabında hafif katılaşıncaya kadar bekletin Kekin dört kenarından bir santimlik parçalar kesip elinizle ufalayın Keki enine ortadan ikiye kesin ve kurumasını önlemek için üzerini nemli bir bezle örtün Hazırladığınız pudingi alt kek üzerine sürüp diğer kek ile kapatın Kalan krema ile pasta üzerini ve kenarlarını kaplayıp ufalanmış kek parçalarını serpin Servis yapın
ÇİKOLATALI ISLAK KEK

Kek İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı kakao
2 yumurta
45 gr margarin
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3- 4 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane
Süslemek için
Pudraşeker
Gümüş renkli şekerlemeler
ISLAK KEK TARİFİ
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın Margarin, süt, şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştırın Orta ateşte karıştırarak ısıtın Bu karışımın bir çay bardağı kadarını bir kenara ayırın Kalan kısmına yumurta sarıları, un, vanilya, kabartma tozu ve naneyi ilave edip karıştırın Çırptığınız yumurta aklarını hazırladığınız hamura azar azar ve fazla karıştırmadan ekleyin Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu ekleyin Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Keki fırının içinde 10 dakika bekletin 1 çay bardağı kakaolu sıvı karışımı kek üzerine gezdirerek dökün Ve son olarak kekin üzerini gümüş renkli şekerlemelerle süsleyerek pudraşekeri serpip ıslak kek tepsiye alınır
|
|
|