Yalnız Mesajı Göster

Tatlı Tarifleri

Eski 10-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Tarifleri



ŞERBETLİ KEK


Kek İçin Malzemeler
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıcak su
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı eritilmiş margarin
4 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Yarım çay kaşığı tuz

ISLAK KEK TARİFİ
Bir su bardağı tozşekeri küçük tencereye alıp 1 su bardağı sıcak su ile karıştırın Koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıp soğumaya bırakın Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıp eleyin başka bir kapta kalan 1 bardak şekerle eritilmiş margarini çırpıp una ilave edin Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın Yumurta aklarını kar halinde çırpın Sarılarını teker teker ve sürekli karatırarak una ilave edin Vanilya ve çırpılmış yumurta aklarını ekleyin Soğuyan şerbeti ilave edip pürüzsüz ve akıcı kıvamda bir hamur elde edinceye kadar çırpın Hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltın Önceden ısıtılmış 180 dereceayarlı fırında 30-35 dakika pişirin Dilimleyerek servis yapın

VİŞNELİ PASTA


Pasta İçin Malzemeler
2 paket kremşanti
15 su bardağı süt
2 katlı kakaolu
pandispanya
1 su bardağı vişne suyu
200 gr vişne
200 gr bitter çikolata

VİŞNELİ PASTA TARİFİ
Kremşantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın Kakaolu pandispanyanın ilk katını vişne suyu ile ıslatın Kremşantiden pandispanyanın üzerine yayın Vişne tanelerini dizin ve bunların üzerine tekrar kremşanti sürün Pandispanyanın ikinci katını yerleştirip tekrar vişne suyu ile ıslatın Kremşantiden süsleme için biraz ayırarak kalanını spatula yardımı ile pastanın kenarlarına ve üzerine sürün Çikolatayı rendeleyip pastanın kenarlarına yapıştırın Krema sıkma torbası ile pastanın üzerine kremşanti sıkın Vişne taneleri ve çikolata ile süsleyerek 1 gece buzdolabında bekletin Dilimleyip servis yapın

KİRAZLI PEYNİRLİ KEK



Süslemek için
250 gr kiraz
1 çay bardağı hazır çilek veya frambuaz sosu Kek İçin Malzemeler
Tabanı için
20 adet kepekli bisküvi
50 gr tereyağı
Yarım çay kaşığı tarçın
Üzeri için
2 paket labne peyniri
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
90 gr beyaz çikolata
Yarım paket jöle
1 su bardağı krema

PEYNİRLİ KEK TARİFİ
Kek tabanı için bisküvileri ufalayıp robotta ezin Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alıp bisküvi ve tarçını ilave edin Yoğurup kelepçeli kek kalıbının dibine elinizle bastırarak yayın Kek kalıbını hamur katılaşana kadar buzdolabında bekletin Beyaz çikolatayı ufak parçalara bölün Sütü bir kapta ısıtın Çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın Ocaktan alıp jöle ve vanilyayı ekleyin, jöle eriyene kadar karıştırın Labne peynirini çukur bir kaba alıp mikserle çırpın Kremayı azar azar ekleyip karıştırın Çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın Peynirli harcı kek tabanının üzerine döküp buzlukta 3 saat bekletin Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkarıp oda ısısında bekletin Kirazları yıkayıp iyice süzün Kekin üzerini süsleyip çilek sosunu gezdirin Servis yapın

KESTANELİ PASTA


Pasta İçin Malzemeler
350 ml krema
350 gr bitter çikolata
500 gr kestane
1 su bardağı toz şeker
1 paket yulaflı bisküvi
1 tatlı kaşığı kakao
40 gr tereyağı
Süslemek için
50 gr çikolata

KESTANELİ PASTA TARİFİ
Kestanelerin üzerini çizip tencereye alın Üzerine sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin Kabuklarını soyup üzerine şeker ve 1 çay bardağı kadar su ekleyin Ara ara karıştırarak püre haline gelene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin Soğumaya bırakın Bisküvileri mutfak robotunda kakao ile birlikte çekerek ufalayın Tereyağını eritip bisküvilere karıştırın 8 cm'lik pasta çemberlerlerine paylaştırın Tatlı kaşığının tersiyle bastırıp buzdolabında bekletin Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın Çikolatayı küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın Hazırladığınız kestane püresini çikolatalı karışıma ilave edip karıştırın ve bisküvi tabanların üzerine aktarın Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra çemberlerden çıkartın ve çikolata ile süsleyerek servis yapın

ŞELALE KEK


Kek İçin Malzemeler
150 gr bitter çikolata
2 yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
50 gr tereyağı
Üzeri için
Pudra şeker

ŞELALE ISLAK KEK TARİFİ
Fırını 200 dereceye ayarlayın Çikolata ve tereyağını sos tenceresinde eritin Un, şeker, tuz ve yumurtaları mikserle çırpın ve çikolataya ekleyerek karıştırın Krem karamel kalıplarını yağlayın Çikolatalı karışımı kalıplara paylaştırın Fırında 7-8 dakika pişirin Kalıpları tabağa ters çevirin Üzerine pudra şeker serpip sıcak servis yapın İsteğe göre vanilyalı dondurma ile de servis yapabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla