Konu
:
Tatlı Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Tatlı Tarifleri
10-11-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Tatlı Tarifleri
ŞERBETLİ KEK
Kek İçin Malzemeler
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıcak su
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı eritilmiş margarin
4 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
ISLAK KEK TARİFİ
Bir su bardağı tozşekeri küçük tencereye alıp 1 su bardağı sıcak su ile karıştırın
Koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıp soğumaya bırakın
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıp eleyin
başka bir kapta kalan 1 bardak şekerle eritilmiş margarini çırpıp una ilave edin
Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın
Yumurta aklarını kar halinde çırpın
Sarılarını teker teker ve sürekli karatırarak una ilave edin
Vanilya ve çırpılmış yumurta aklarını ekleyin
Soğuyan şerbeti ilave edip pürüzsüz ve akıcı kıvamda bir hamur elde edinceye kadar çırpın
Hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltın
Önceden ısıtılmış 180 dereceayarlı fırında 30-35 dakika pişirin
Dilimleyerek servis yapın
VİŞNELİ PASTA
Pasta İçin Malzemeler
2 paket kremşanti
1
5 su bardağı süt
2 katlı kakaolu
pandispanya
1 su bardağı vişne suyu
200 gr vişne
200 gr bitter çikolata
VİŞNELİ PASTA TARİFİ
Kremşantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın
Kakaolu pandispanyanın ilk katını vişne suyu ile ıslatın
Kremşantiden pandispanyanın üzerine yayın
Vişne tanelerini dizin ve bunların üzerine tekrar kremşanti sürün
Pandispanyanın ikinci katını yerleştirip tekrar vişne suyu ile ıslatın
Kremşantiden süsleme için biraz ayırarak kalanını spatula yardımı ile pastanın kenarlarına ve üzerine sürün
Çikolatayı rendeleyip pastanın kenarlarına yapıştırın
Krema sıkma torbası ile pastanın üzerine kremşanti sıkın
Vişne taneleri ve çikolata ile süsleyerek 1 gece buzdolabında bekletin
Dilimleyip servis yapın
KİRAZLI PEYNİRLİ KEK
Süslemek için
250 gr kiraz
1 çay bardağı hazır çilek veya frambuaz sosu
Kek İçin Malzemeler
Tabanı için
20 adet kepekli bisküvi
50 gr tereyağı
Yarım çay kaşığı tarçın
Üzeri için
2 paket labne peyniri
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
90 gr beyaz çikolata
Yarım paket jöle
1 su bardağı krema
PEYNİRLİ KEK TARİFİ
Kek tabanı için bisküvileri ufalayıp robotta ezin
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alıp bisküvi ve tarçını ilave edin
Yoğurup kelepçeli kek kalıbının dibine elinizle bastırarak yayın
Kek kalıbını hamur katılaşana kadar buzdolabında bekletin
Beyaz çikolatayı ufak parçalara bölün
Sütü bir kapta ısıtın
Çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın
Ocaktan alıp jöle ve vanilyayı ekleyin, jöle eriyene kadar karıştırın
Labne peynirini çukur bir kaba alıp mikserle çırpın
Kremayı azar azar ekleyip karıştırın
Çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın
Peynirli harcı kek tabanının üzerine döküp buzlukta 3 saat bekletin
Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkarıp oda ısısında bekletin
Kirazları yıkayıp iyice süzün
Kekin üzerini süsleyip çilek sosunu gezdirin
Servis yapın
KESTANELİ PASTA
Pasta İçin Malzemeler
350 ml krema
350 gr bitter çikolata
500 gr kestane
1 su bardağı toz şeker
1 paket yulaflı bisküvi
1 tatlı kaşığı kakao
40 gr tereyağı
Süslemek için
50 gr çikolata
KESTANELİ PASTA TARİFİ
Kestanelerin üzerini çizip tencereye alın
Üzerine sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin
Kabuklarını soyup üzerine şeker ve 1 çay bardağı kadar su ekleyin
Ara ara karıştırarak püre haline gelene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin
Soğumaya bırakın
Bisküvileri mutfak robotunda kakao ile birlikte çekerek ufalayın
Tereyağını eritip bisküvilere karıştırın
8 cm'lik pasta çemberlerlerine paylaştırın
Tatlı kaşığının tersiyle bastırıp buzdolabında bekletin
Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın
Çikolatayı küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın
Hazırladığınız kestane püresini çikolatalı karışıma ilave edip karıştırın ve bisküvi tabanların üzerine aktarın
Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra çemberlerden çıkartın ve çikolata ile süsleyerek servis yapın
ŞELALE KEK
Kek İçin Malzemeler
150 gr bitter çikolata
2 yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
50 gr tereyağı
Üzeri için
Pudra şeker
ŞELALE ISLAK KEK TARİFİ
Fırını 200 dereceye ayarlayın
Çikolata ve tereyağını sos tenceresinde eritin
Un, şeker, tuz ve yumurtaları mikserle çırpın ve çikolataya ekleyerek karıştırın
Krem karamel kalıplarını yağlayın
Çikolatalı karışımı kalıplara paylaştırın
Fırında 7-8 dakika pişirin
Kalıpları tabağa ters çevirin
Üzerine pudra şeker serpip sıcak servis yapın
İsteğe göre vanilyalı dondurma ile de servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul