Yalnız Mesajı Göster

Tatlı Tarifleri

Eski 10-11-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Tarifleri



KEŞKÜLÜ FUKARA


Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
Bir tutam tuz
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Süslemek için
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı

KEŞKÜLÜ FUKARA TARİFİ
Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayın Kabuklarını soyup, bademleri dövün 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip, topaksız hale getirin Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin üzerine döküp bekletin Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin Hindistancevizini de katın Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırmaya devam edin Ağır ateşte pişirin Keşkülü ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın

GREYFURTLU FIRIN SÜTLAÇ


Malzemeler
1 kg süt
Yarım çorba kaşığı pirinç unu
Yarım su bardağı pirinç
Bir buçuk su bardağı tozşeker
3 adet greyfurt
2 adet yumurtanın sarısı

FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ
Pirinci ılık suda 1-2 saat bekletin 1 su bardağı sütte pirinç ununu ezin Kalan sütü bir tencereye alıp süzülmüş pirinci ekleyin Pirinç unlu sütü de ekleyip kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar pişirin Şekeri ilave edip 1-2 taşım kaynatın Greyfurtları sıkıp, suyunu sütlaca ekleyin Bir taşım kaynatıp ocaktan alın Hazırladığınız sütlaçtan 2-3 kepçe ayırın
Kalanını ısıya dayanıklı kaselere paylaştırın Ayırdığınız sütlaca çırpılmış yumurta sarılarını ekleyip karıştırın Kaselerdeki sütlaçların üzerine paylaştırın Kaseleri içi su dolu bir fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin Oda sıcaklığında soğutup servis yapın

MUHALLEBİLİ LOKUM


Malzemeler
3 su bardağından biraz fazla süt
3 çorba kaşığı margarin
İki buçuk kahve fincanı un
İki buçuk kahve fincanı tozşeker
1 paket kakaolu bisküvi
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı hindistancevizi
1 kahve fincanı ceviz
2 paket vanilya

MUHALLEBİLİ LOKUM TARİFİ
Öncelikle 3 çorba kaşığı margarini ve iki buçuk kahve fincanı unu tencereye alıp kavurun Sütü yavaş yavaş ilave edin Tozşekeri ekleyip, iyice karıştırarak muhallebi kıvamına getirin Ocaktan aldığınız muhallebiye 2 paket vanilyayı
ekleyip, blenderde 10 dakika çırpın Ilımaya bırakın Diğer tarafta bisküvileri ince tel süzgeçten, havanın tokmağı ile ezerek geçirin Mini fırın tepsisine, ince bir kat toz bisküviyi yayın Ilıyan muhallebinin bir kısmını bisküvilerin üzerine dökün Soğuyunca buzdolabına alın Bu arada başka bir tepsiye 3 çorba kaşığı hindistancevizi yayın Muhallebinin kalanını da bunun üzerine dökün En üste de 1 çorba kaşığı kakao serpin Bu karışımı da buzdolabina alıp soğutun Buzdolabından aldığınız bisküvili muhallebiyi, 4 cm genişliğinde şeritler halinde kesin Şeritlerin içine, ceviz koyup, rulo şeklinde sarın Hindistancevizli karışımı da bu şekilde kesip, rulo yapın Servis tabağına dizip servis yapın

SULTAN AZİZ MUHALLEBİSİ


Malzemeler
7 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı pirinç unu
Çeyrek kahve fincanı daha pirinç unu
Yarım kahve fincanı nişasta
1 su bardağı soguk su
Bir tutam tuz
1 kahve fincanı hindistancevizi
1 su bardağı çekirdeksiz kuruüzüm
1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmus)
1 fincan rendelenmiş portakal kabuğu
Süslemek için
Badem, kuruüzüm, hindistancevizi
SULTAN AZİZ MUHALLEBİSİ TARİFİ
Bademleri robottan geçirin Üzümü yıkayıp süzün Bir tencereye süt, bir tutam tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve tozşekeri koyup orta ateşte kaynatın Ayrı bir kasede nişasta ve pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak ekleyin Süt boza kıvamına gelince, robottan geçmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı kuruüzümü atın Karıştırarak muhallebiye yedirin ve ateşten alın Muhallebiyi kaselere pay edip, soğutun Dilerseniz servis tabağına ters çevirerek, servis yapın

ŞEHRİYELİ MUHALLEBİ


Malzemeler
3 çorba kaşığı tel şehriye
2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık
2 çorba kaşığı antepfıstığı
2 çorba kaşığı badem
1 kg süt
1 su bardağı tozşeker
Yarım çorba kaşığı patates nişastası
1 çay kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya

ŞEHRİYELİ MUHALLEBİ TARİFİ
Öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tavada 3 çorba kaşığı tel şehriyeyi, orta ateşte kavurun Şehriyeler pembeleşmeye başlayınca, iri çekilmis kuruyemişleri de ekleyerek kavurmaya devam edin Şehriyeler kahverengileşince ocağı kapatın Tavanın sıcaklığıyla daha çok kararmaması için bir kaseye alın Diğer taraftan süt, tozşeker ve patates nişastasını, orta ateşte muhallebi gibi pişirin Koyulaşmaya başlayınca, kasedeki şehriye ve kuruyemişleri de ilave ederek kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra, vanilya ve hindistancevizini katıp iyice karıştırın Daha sonra kaselere boşaltıp soğumaya bırakın Soğuyunca buzdolabına alıp, bir süre beklettikten sonra servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla