Yalnız Mesajı Göster

Kelle-Paça Çorbası

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kelle-Paça Çorbası







MALZEMELER:

-1 adet kuzu baş

-5 adet kuzu paça(ayak)

-Un

-Margarin

-Tuz

YAPILIŞI:

Başı satın aldıktan sonra büyük bir tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su ilave edinizGece boyunca serin bir yerde bekletinizErtesi gün kanı çıkmış suyu boşaltınızBurnunu tahta üzerinde biraz vurunuz Yıkadıktan sonra düdüklü tencereye koyunuzPaçaları ocak ateşinde tütsüleyip yıkadıktan sonra başla birlikte üzerine çıkıncaya kadar su ilave edinizBirbuçuk saat pişiriniz

Daha sonra etleri tencereden alıp suyunu tel süzgeç ile süzünüzEtler soğuduk-

tan sonra ayıklayıp,didikleyinizBir kasenin içine 5 kaşık un yeterince tuz ,su ila-

ve edip çırpınız Süzülmüş etsuyunun içine sulandırılmış unu terbiyeleyiniz

Kısık ateşte unun köpükleri kayboluncaya kadar kaynatınızEtleri ilave edip altını kapatınızServis ederken sarımsak sirke hazırlayınız

Çocuklar ve yaşlıların kemikleri için son derece faydalı besindirBen ayda bir

kere pişiririmAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla