Konu
:
Kelle-Paça Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Kelle-Paça Çorbası
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kelle-Paça Çorbası
MALZEMELER:
-1 adet kuzu baş
-5 adet kuzu paça(ayak)
-Un
-Margarin
-Tuz
YAPILIŞI:
Başı satın aldıktan sonra büyük bir tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su ilave ediniz
Gece boyunca serin bir yerde bekletiniz
Ertesi gün kanı çıkmış suyu boşaltınız
Burnunu tahta üzerinde biraz vurunuz
Yıkadıktan sonra düdüklü tencereye koyunuz
Paçaları ocak ateşinde tütsüleyip yıkadıktan sonra başla birlikte üzerine çıkıncaya kadar su ilave ediniz
Birbuçuk saat pişiriniz
Daha sonra etleri tencereden alıp suyunu tel süzgeç ile süzünüz
Etler soğuduk-
tan sonra ayıklayıp,didikleyiniz
Bir kasenin içine 5 kaşık un yeterince tuz ,su ila-
ve edip çırpınız
Süzülmüş etsuyunun içine sulandırılmış unu terbiyeleyiniz
Kısık ateşte unun köpükleri kayboluncaya kadar kaynatınız
Etleri ilave edip altını kapatınız
Servis ederken sarımsak sirke hazırlayınız
Çocuklar ve yaşlıların kemikleri için son derece faydalı besindir
Ben ayda bir
kere pişiririm
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul