Yalnız Mesajı Göster

Kurabiye Tarifleri

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurabiye Tarifleri



BEZELİ KURABİYE


Malzemeler
1 su bardağı kavrulmamış fındık
125 gram margarin
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kasığı süt
1 çorba kasığı su
2 adet yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İki buçuk su bardağı un
Beze için 3 adet yumurtanın akı
1 su bardağı tozşeker
BEZELİ KURABİYE TARİFİ
Kurabiye hamuru için bir kabın içinde oda sıcaklığındaki margarin, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı süt, su ve yumurta sarılarını karıştırın Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun Küçük kalıpları yağlayın Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın Hamurları kalıbın içine ve kenarlarına yerleştirin Hamuru çatalla delin Başka bir kapta beze için yumurta aklarını tozşekerle mikserleyerek kar haline getirin Çok çırpmayın Karışım beyazlaşınca çırpma işlemini bırakın Fındığı robottan geçirip incecik çekin ve beze karışımına ekleyip karıştırın Beze karışımını kalıpların içine paylaştırın Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin Soğuduktan sonra servis yapın

PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE


Malzemeler
250 gram tereyağı
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı küllü su
3 çorba kasığı pudraşekeri
Aldığı kadar un
İçine250 gram ceviz içi
1 çay bardağı tozşeker

Üzerine
6-7 adet karanfil, 4 su bardağı su, 1-2 çorba kaşığı gülsuyu

PUDRA ŞEKERLİ KURABİYE TARİFİ
Öncelikle içi için ceviz içi ve tozşekeri karıştırıp bir kenara alın Diğer taraftan tereyağını eritin ve ılındıktan sonra içine yumurta sarısını ekleyip beyazlayıncaya kadar karıştırın Küllü su ile pudraşekerini ilave edip karıştırmaya devam edin Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun Hazırladığınız hamurdan küçük bezeler koparıp elinizde yassılaştırın Hamurun bir tarafına cevizli harçtan koyup diğer tarafını üzerine kapatın Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin Hazırladığınız tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180C fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin Diğer yanda karanfilleri su ile kaynatın Gülsuyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın Pişen kurabiyeleri şerbete batırıp çıkarın Pudraşekerine buladıktan sonra servis tabağına alın Yarım saat dinlendirip servis yapın

MARMELATLI KURABİYE


Malzemeler
125 gram margarin
1 çay bardağı pudraşekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet yumurta
Aldığı kadar un
4-5 çorba kaşığı marmelat

MARMELATLI KURABİYE TARİFİ
Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıp diğer yumurtaları oda sıcaklığındaki margarin ve pudraşekeri ile karıştırın Karışıma un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğunun Hamuru üç parçaya ayırın Her parçayı 1 parmak kalınlığında açın Açtığınız yufkalardan bir çay bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar kesin Artan hamurları tekrar açarak, halkalar çıkarın Ve bunları yuvarlakların üzerine ortası boş kalacak şekilde yerleştirin Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 170C fırında, üzerleri pembeleşene kadar pişirin Kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarındaki boşluğa marmelat koyup servis yapın

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı tozşeker
1 paket margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta
Üzerine
1 su bardağı hindistancevizi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
Un, hindistancevizi, tozşeker, margarin, vanilya, kabartma tozu, 1 adet yumurta ve 2 adet yumurtanın sarısını kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun Hamurdan 10 cm uzunluğunda, kalem genişliğinde çubuklar hazırlayın Her bir çubukların iki ucunu birbirine ters olacak şekilde yuvarlayın Bu şekilleri sıra ile kalan 2 adet yumurta akına ve hindistancevizine bulayın ve fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180C fırında, üzerleri kızarana dek pişirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın

CEVİZLİ KURABİYE


Malzemeler
6 çay bardağı un
2 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı çekilmiş ceviz

CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
Unu derince bir kabın içine eleyerek alın Üzerine yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayı ekleyin Elinizle hafifçe karıştırın Tozşeker ve kabartma tozunu ekledikten sonra tekrar karıştırın Malzemelerin birbirleriyle iyice karışmasını sağlayın Son olarak ceviz içini ekleyip yumuşak bir hamur elde edin Hamurdan parçalar kopararak yuvarlak şekil verip, tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 180C fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla