Yalnız Mesajı Göster

Kurabiye Tarifleri

Eski 10-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurabiye Tarifleri



ÇITIR KURABİYE


Malzemeler
125 gram margarin
Yarım çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
100 gram damla çikolata
50 gram mısır gevreği

ÇITIR KURABİYE TARİFİ
Öncelikle margarin, yoğurt ve tozşekeri derin bir kaba alın Sıvıyağ, rendelenmiş portakal kabuğu, yumurta, karbonat ve unu ekleyin Yoğurarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın Mısır gevreği ve damla çikolatayı ayrı bir yerde karıştırın Kurabiyeleri bu malzemeye bulayın Yağlanmış tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 180C fırında 25-30 dakika pişirin

İNCİRLİ ÇİKOLATALI KURABİYE


Malzemeler

3-4 adet kuru incir
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
Aldığı kadar kepekli un
1 çay bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı yoğurt
125 gram margarin
1 adet yumurta

ÇİKOLATALI KURABİYE TARİFİ
İncirleri yumuşaması için, 3 dakika sıcak suda bekletin Sonrasında ince kıyıp bir kaba aktarın Üzerine kalan tüm malzemeyi ekleyip karıştırın Biraz ele yapışacak bir harç elde edin Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, dağınık şekilli yuvarlaklar yapın Fırın tepsisine yağlı kağıdı yayın Kurabiyeleri dizin Önceden ısıtılmış 180C fırında 10 dakika pişirin

ÇAM KURABİYELER


Malzemeler
125 gram margarin
2/3 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuşüzümü

ÇAM KURABİYE TARİFİ
Ön hazırlık olarak fırını 160C ısıtın Yağ, şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı küçük bir kapta karıştırın Hafif bir krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın Unu eleyerek kaba alın Kuşüzümlerini ilave edin Yumuşak bir hamur haline gelene dek karıştırın Hafifçe unlanmış bir zeminde yumuşak hareketlerle yoğurun Hamuru ikiye bölün Hamurun yarısını iki yaprak yağlı kağıdın arasına koyun, ince bir hamur haline gelene dek açın İkinci hamuru da aynı şekilde açın 20 dakika buzdolabında dinlendirin Şekilli kalıplar kullanarak hamuru kesin Fırının en üst rafında 20 dakika pişirin Çıkarttıktan sonra 5 dakika tepsinin içinde bekletin Daha sonra tepsiden alıp, servis yapın

PEMBE KALPLİ KURABİYE


Malzemeler
Yarım kg un
Yarım su bardağından bir parmak fazla tozşeker
1 paket margarin
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz badem
1/4 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Glazür malzemesi için
4 adet yumurtanın akı
1 su bardağından bir parmak eksik pudraşekeri
Yarım limonun suyu
Pembe gıda boyası

PEMBE KALPLİ KURABİYE TARİFİ
Unu, bir kaba eleyin Tozşekeri, margarini, yumurtaları, toz bademi, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin Malzemeler özleşene dek yoğurun Yoğurdugunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın Hamurları kalp şeklindeki bir kalıpla kesin Hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin Bu arada pembe ve beyaz glazürü hazırlayın Yumurta aklarını kar gibi olana dek iyice çırpın Pudraşekerini sürekli çırparken, ekleyin Limon suyunu ilave edin Karışımın yarısına dilediğiniz miktarda pembe gıda boyası ekleyin ve iyice karıştırın Bisküviler soğuduktan sonra üzerine pembe glazürü sürün Beyaz glazürü ise çok ince uçlu duyu olan bir krema torbasına doldurun (veya kalın, temiz bir poşetin alt köşesini küçücük kesin) Pembe glazür kuruduktan sonra bisküvilerin üzerine beyaz glazür ile çeşitli şekiller yapın Kuruduktan sonra servis yapın

KURABİYE TATLISI


Malzemeler
500 gram badem
300 gram pudraşekeri
100 gram tereyağı
200 gram margarin
Yarım su bardağı un
Tepsiyi yağlamak için margarin

KURABİYE TATLISI TARİFİ
Bademleri sıcak suda haşlayın Kabuklarını soyup, orta ısılı fırında kurutun Fırından alıp, robottan geçirin Soğumaya bırakın Tencereye yağları koyup, pudraşekeri ekleyin ve karıştırın Malzeme köpürmeye başlayınca, un ve soğuyan bademleri ekleyip ocaktan alın Soğuması için kenarda bekletin Sonrasında iyice yoğurup hamur yapın Hamurdan küçük parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın Yağlanmış tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip, soğuyunca servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla