Yalnız Mesajı Göster

Kurabiye Tarifleri

Eski 10-11-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurabiye Tarifleri



BALLI CEVİZLİ KURABİYE


Malzemeler
125 gr margarin yada tere yagı (1 çubuk)
1 su bardağı pudra şekeri
3 yumurtanın sarısı
yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı bal
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
Üzerine 2 yumurta akı (hafif çırpılmış), batırmak için makinenden geçirilmis ceviz, hindistan cevizi yada tarçın-seker karışımı

BALLI CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
Geniş hamur yoğurma kabına küçük parçalar halinde kesilmis yağı alın, azar, azar üzerine un serperek unu yağa yedirin Özdeşleştikten sonra diğer bütün iç malzemeleri ilave edin Gerektiği kadar un ilave ederek katı olmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Hamuru bir kaç dakika dinlendirin Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde kabaca bir çubuk şekli verin Uçları kendiliğinden daha ince olacaktir zaten Sonra uçlarını hafifçe büküp hilal sekli verin Çırpılmış yumurta akına batırıp istediğiniz malzemeye batırın(ceviz, hindistan cevizi) Yağlanmış tepsiye dizin 350F derece (orta isida) de hafif kızarana kadar pişirin

NİŞASTA KURABİYESİ


Malzemeler
2 yumurta
250gr margarin yada tere yagı (2 çubuk)
1 su bardağı pudra sekeri
250gr nisasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldigi kadar un

Üzerine Fındık tanesi koyabilir (resimdeki pecan) yada tarçın-seker karışımına batırabilirsiniz Kakaoya batırılmış gazoz kapağı yada baska ufak bir kapakla ortalarına bastırıp mantar şekli verebilirsiniz

NİŞASTA KURABİYESİ TARİFİ
Oda ısısında yumuşamış yağ ve şekeri çırpın Yumurtaları ekleyip karıştırın Sonra diğer malzemeleri ilave edip aldığı kadar da un ilave edip yumuşakça bir hamur elde edin 370F dereceli (ortadan biraz yüksek) fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişirin

ÇAYLI KURABİYE


Malzemeler
150 gr oda ısısındaki tere yağı veya margarin
1/2 su bardağı kahverengi şeker
1-2 yemek kaşığı Early Grey çay yaprağı
1 hafif çırpılmış yumurta
1+ 3/4 su bardağı un
Arzuya göre kalın kristal seker
not: tarifte kabartma tozu kullanılmıyor

ÇAYLI KURABİYE TARİFİ
Oda ısısındakı yağı ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın Çay yapraklarını ilave edip karıştırdıktan sonra yumurtayı da ekleyip tekrar karıştırın Yavasça unu tahta kasık veya daha iyisi spatula ile karıştırınHafif unlu tezgahta elinizle hamuru kalın rulo haline getirin Daha sonra üstten biraz bastırarak hamuru yassılaştır Plastiğe sarıp buzdolabında sertleşip rahat kesilebilecek hale gelene kadar, yaklaşık 1 saat soğutun Fırını 185C dereceye getirip ısıtın Keskin bir bıçakla yaklaşık 1/2 cm kalınlığında dilimler kesip yağlanmış tepsinize hafif aralıklarla dizin Üstlerine kristal şekerden serpiştirip hafif kızarana kadar 10-15 dakika kadar pişirin Tepsiden alıp soğumaya bırakın
not: Bu tarifi farklı çaylarla da (meyve çayları gibi) deneyip farklı tadlar keşfedebilirsiniz

PORTAKALLI CEVİZLİ KURABİYE


Malzemeler
125 gr Tere yağı veya margarin
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
2 su bardağından 2 parmak fazla un
1 portakal kabuğu rendesi, rendenin en ince yerinden rendelenmiş
Yarım su bardağı ince çekilmis ceviz
Arzuya göre 1 çay kaşığı toz vanilya
CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ
Oda sıcaklığındaki tere yağı yada margarini, portakal kabugu rendesini ve şekeri iyice kabarıp krema gibi olana kadar mikserinizle çırpın Içine elenmiş unu, isterseniz vanilyayı ilave edip karıştırın Cevizi de ekleyip hamur haline getirin Eğer hamur haline gelmiyorsa bu aşamada biraz sıvı yağ biraz süt ilave ederek tutmasını saglayın Yumusakça bir hamur olacak Hamuru 2-3 cm kalınlığında uzunca kalem şeklinde yuvarlayın Tahta üzerinde bastırarak dikdörtgen sekli verin Daha sonra parsoment kağıdı veya alüminyum folyo ya serpilmiş seker kristallerinin üstünde bastırarak bulayın İri şeker kristalleriniz yoksa normal şekere veya çekilmis ceviz, fındık, bademe bulayabilirsiniz Folyo ile sarıp yarım saat buzlukta soğumasını sağlayın Daha sonra çıkarıp kalınca dilimler halinde keserek yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin Önceden ısıtılmış 165C dereceli fırında kenarları hafif kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin 20 dakikada daha kızarmamışsa fırının ısısını biraz daha artırabilirsiniz Biraz ılındıktan sonra tepsiden alıp soğumaya bırakın

FISTIK EZMELİ KURABİYE


Malzemeler
2 bucuk su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
yarim çay kaşığı tuz
1/4 su bardağı sıvı yağ
2/3 su bardağı fıstık ezmesi
1 buçuk tere yağı (180gr kadar)
1/3 su bardağı pudra sekeri (ölçtükten sonra eleyin)
1 su bardağı kahverengi şeker (brown sugar), 1 yumurta, 1 yumurta sarısı- bir paket vanilya

FISTIK EZMELİ KURABİYE TARİFİ
Un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve tuzu bir kapta karıştırın Ayrı bir derince kapta sıvı yağı, fıstık ezmesini, tere yagı/margarini, pudra sekerini ve kahverengi şekeri iyice kabarıp karışana kadar çırpın İçine 1 yumurta, bir yumurta sarısını ilave edip iyice karışana kadar karıstırın Unlu karışımı içine ilave edin Eğer çok yumuşaksa yarım bardağa kadar daha un ilave edebilirsiniz 5 dakika kadar dinlendirin daha da şekil alacak hale gelecektir Küçük parçalar alıp yuvarlak şekil verin hamur biraz yumusakça olacaktır Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin İki tane tepsi gerekebilir Hepsini bitirdikten sonra bir çatalla çaprazlama sekilde iki kere hafifçe bastırarak top şeklindeki hamurları yassılastırın Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 9-13 dakika arası kenarları hafifçe kahverengileşmeye baslayıncaya kadar pişirin Tepsileri tek ,tek pişirin Kurabiyeler biraz sertleşinceye kadar bekleyip tepsiden alın


Alıntı Yaparak Cevapla