Konu
:
Somonlu Krep Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Somonlu Krep Sarma
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Somonlu Krep Sarma
100 gr Somon Füme
1 soğan
1 fincan Maydanoz
1 tutam Dereotu
250 gr Krem Peynir
2 Yumurta
1 su bardağı Sıvı Yağ
1 su bardağı süt
Aldığı kadar un
Biraz tuz
Krebi tezgaha yayıyoruz üzerine krem peyniri sürüyoruz
Somon füme dilimi, ince doğranmış dereotu, maydanoz karışımını üstüne koyup rulo yapıp verev verev kesiyoruz
Kırmızı soğan halkalarıyla süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz
Krebin Hazırlanışı: Bir kabın içine yumurtayı kırıyoruz
Üzerine soğuk sütü, sıvı yağı, tuzu, alabildiği kadar unu koyup, ister çırpma teliyle, ister mikserle çırpıp krebimizin kıvamını ayarlıyoruz
Kıvamı orta koyuluktaki ayran kıvamında olacak
Teflon tavaya yağ koyuyoruz, tavamız ısındıktan sonra orta boy tavaya ortalama bir ya da bir buçuk kepçe krep harcından döküp orta ateşte altını üstünü pişiriyoruz
Soğuduktan sonra krem peynirini bıçak yardımıyla sürüyoruz
İnce doğranmış maydanozu ve dere otunu serpiyoruz
İsterseniz bu aşamada kuru soğan ya da yeşil soğan serpebilirsiniz
Somon füme dilimlerini de koyup bir ucundan başlayıp sıkıca rulo yapıyoruz
Bir parmak kalınlığında dilim dilim kesip servis yapıyoruz
Bu sarmayı derin dondurucu da saklayabilirsiniz
İstendiğinde dondurucudan çıkarılıp, çözülünce servis yapılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul