Konu
:
Tuzlu Ay Çöreği
Yalnız Mesajı Göster
Tuzlu Ay Çöreği
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzlu Ay Çöreği
içindekiler
200 gr un
200 gr margarin
200 gr süzme yoğurt
Tuz
100 gr macar salam
100 gr otlu peynir veya beyaz peynir
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı süt
Susam
hazırlanışı
Soğuk margarini küçük parçalar halinde kesin
Bir kasede un, margarin, süzme yoğurt ve tuzu harmanlayın
Gerekirse bir miktar su ekleyin
Karışımı pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun
Üzerini örtüp 1 saat buzdolabında bekletin
İç malzeme için salamı küçük küpler halinde doğrayın
Peyniri ufalayın
İkisini birbirine karıştırın
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Hamuru unlanmış bir zeminde 40x40 cm büyüklüğünde açın
Önce dört kare halinde kesin
Ardından kareleri üçgen şeklinde kesin
Üçgenlerin üzerine iç malzemeden yerleştirin
Uzun tarafından başlayarak üçgenleri ayçöreği biçiminde sarın
Fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kağıt yayın
Ay çöreklerini fırın tepsisine yerleştirin
Yumurta sarısı ve sütü karıştırın
Ay çöreklerinin üzerine sürdükten sonra susamı serpin
Tepsiyi fırının orta bölmesine yerleştirip 15 dakika kadar pişirin
Dilerseniz marul yaprakları eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul