Yalnız Mesajı Göster

Tuzlu Ay Çöreği

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzlu Ay Çöreği





içindekiler

200 gr un

200 gr margarin

200 gr süzme yoğurt

Tuz

100 gr macar salam

100 gr otlu peynir veya beyaz peynir

1 yumurta sarısı

1 çorba kaşığı süt

Susam

hazırlanışı

Soğuk margarini küçük parçalar halinde kesin Bir kasede un, margarin, süzme yoğurt ve tuzu harmanlayın Gerekirse bir miktar su ekleyin Karışımı pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun Üzerini örtüp 1 saat buzdolabında bekletin

İç malzeme için salamı küçük küpler halinde doğrayın Peyniri ufalayın İkisini birbirine karıştırın

Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Hamuru unlanmış bir zeminde 40x40 cm büyüklüğünde açın Önce dört kare halinde kesin Ardından kareleri üçgen şeklinde kesin

Üçgenlerin üzerine iç malzemeden yerleştirin Uzun tarafından başlayarak üçgenleri ayçöreği biçiminde sarın Fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kağıt yayın Ay çöreklerini fırın tepsisine yerleştirin

Yumurta sarısı ve sütü karıştırın Ay çöreklerinin üzerine sürdükten sonra susamı serpin Tepsiyi fırının orta bölmesine yerleştirip 15 dakika kadar pişirin Dilerseniz marul yaprakları eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla