Yalnız Mesajı Göster

Antep Fıstıklı Kaşık Helvası

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Fıstıklı Kaşık Helvası



Malzemeler:

125 gr Margarin
3 Su bardağı un
3 su bardağı Şeker
3,5 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı antep fıstığı

1) Margarini eritin Fıstık ve unu ilave edip kısık ateşte unun rengi dönüp köpük köpük oluncaya kadar kavurun ( Yaklaşık 1 saat )

2) Unun rengi dönüp kokusunu saldığında şekeri ilave edin 5 dakika da şeker ile birlikte kavurun

3) Soğuk suyu ilave edip kapağını kapatıp suyu iyice çekene kadar pişirin

4) 5- 6 dakika sonra suyunu çektiğinde pilav gibi alt ust edip karıştırın ve 5 dakika kadar dinlendirin

5) Dinlendikten sonra kaşıkla şekil verip ılık servis edin

AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla