Konu
:
Antep Fıstıklı Kaşık Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Antep Fıstıklı Kaşık Helvası
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Fıstıklı Kaşık Helvası
Malzemeler:
125 gr Margarin
3 Su bardağı un
3 su bardağı Şeker
3,5 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı antep fıstığı
1) Margarini eritin
Fıstık ve unu ilave edip kısık ateşte unun rengi dönüp köpük köpük oluncaya kadar kavurun
( Yaklaşık 1 saat )
2) Unun rengi dönüp kokusunu saldığında şekeri ilave edin
5 dakika da şeker ile birlikte kavurun
3) Soğuk suyu ilave edip kapağını kapatıp suyu iyice çekene kadar pişirin
4) 5- 6 dakika sonra suyunu çektiğinde pilav gibi alt ust edip karıştırın ve 5 dakika kadar dinlendirin
5) Dinlendikten sonra kaşıkla şekil verip ılık servis edin
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul