Konu
:
Sarımsak Soslu Dolma
Yalnız Mesajı Göster
Sarımsak Soslu Dolma
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarımsak Soslu Dolma
10-15 adet küçük boy kabak
200 gram kıyma
1 adet soğan
1,5 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 damat maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Nane, tuz, karabiber
Sarımsaklı sosu için:
6 diş sarımsak
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay bardağı dolmanın pişme suyu
Kabakların içlerini dikkatlice oyun ve yıkayıp bir kabın içine ters çevirin
Maydanozu ve dereotunu da ince bir şekilde kıyın
Üzerine salça, kıyma, yıkanmış pirinç, rendelenmiş soğan, baharatlar ve zeytinyağını koyup 1 çay bardağı su ekleyin ve harcı karıştırın
Kabakların içine doldurup tencereye sıralayın ve üzerine 2 su bardağı su koyup orta ateşte 35 dakika pişirin
Dolma pişerken sarımsakları rendeleyip bir kaseye alın
Üzerine nane ve limon suyu ilave edin
Servis yapmadan önce dolmanın suyundan sarımsaklı kabın içine koyun ve tekrar tenceredeki dolmaların üzerine gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul