Konu
:
Tarhana (Kışlık) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tarhana (Kışlık) Tarifi
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarhana (Kışlık) Tarifi
MALZEMELER
un
3-4 kg domates
1 kg süzme yoğurt
1 adet mayalı ekmek hamuru
1 demet maydanoz
1/2 kg sivri biber (tatlı ya da acı olabilir)
2 demet taze nane
tuz
HAZIRLANIŞI
Domates, biber, maydanoz ve taze naneyi yıkayıp, ince ince doğrayın
Buna mayalı ekmek hamuru, yoğurt ve tuzu ilave edip kanştırın
Ayva kabuğu da katarak hoş kokulu ve mayhoş bir tat elde edebilirsiniz
Elenmiş un ile katı bir hamur yapın, cam veya çelik bir kaba koyup üzerini kapatın ve 6-7 gün bekletin
Hergün yoğrun, sulanırsa un ilave edinr
Süre dolunca bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülün
Biraz kuruyunca daha da ufalayın
Son olarak kevgirden geçirip gölgede iyice kurutun
Bez bir torbaya koyup saklayın
Tarhana çorbası tarifi
1 su bardağı suda tarhana pişirilmeden en az bir saat önce ıslatılır
Tencerede yağ, salça ve nane hafif karıştırıldıktan sonra 4 su bardağı su ve ezilmiş tarhana ilave edilerek tuz atılır
Devamlı karıştırılarak koyulaşması ve topaklanmaması sağlanır
Kaynayınca karıştırma bırakılır
5 dakika daha kaynayan tarhana servise hazırdır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul