Konu
:
Kaypak
Yalnız Mesajı Göster
Kaypak
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaypak
Malzemeler
3 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
Katık ( marketlerde süzme yoğurt olarak bulabilirsiniz, ya da dileyen lor peyniri kullanabilir)
Bir kaşık salça, pul biber, nane, 2 kaşık tereyağı
Hazırlanışı
Öncelikle un, tuz ve su ile hamurumuzu elde ediyoruz
Anneme miktarlarını sordum, ancak ‘gözkararı’ dediSert bir hamur elde edecekmişiz
Artık ne kadar yapmak istiyorsanız, ununu da ona göre ayarlayacakmışsınız
Hamuru iyice yoğurduktan sonra iki parçaya ayırıyoruz
Birinin üzerini temiz bir bezle örtüp, diğerini oklava ile açıyoruz
Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi elde ettiğimiz yufkayı karelere ayırıyoruz
Her bir karenin ortasına tuzlanmış katık koyup üçgen şeklinde katlıyoruz
Aynı işlemleri diğer hamurumuz için de tekrarlıyoruz
Bu arada dikkat edelim üçgenleri üstüste koyup da birbirlerine yapıştırmayalım
Aralarına un serpmeye özen gösterelim
Diğer taraftan büyükçe bir tencereye su koyup kaynatıyoruz
Kaynayan suya tıpkı mantı yapar gibi dikkatle üçgen hamurlarımızı atıyoruz
Yaklaşık 15 dk sonra hamurlar piştikçe suyun yüzeyine çıkacaktır
Bir kevgir yardımı ile kaypakları servis tabağına alıp üzerine bir tavada hazırladığımız salçalı sosu gezdiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul