Yalnız Mesajı Göster

Güney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı



Güney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı

KOYUN GÜVECİ (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ)
  • 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
  • 2 orta boy soğan (halka halinde doğranmış)
  • 1 kg koyun eti (yağsız, kuşbaşı doğranmış)
  • 750 gr domates (kabukları soyulup dilimlenmiş)
  • 1 kırmızı sivri biber (ince kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Büyük bir güveçte yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ekleyip arasıra karıştırarak 5-7 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız

Eti ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız Domates, sivri biber, şeker, tuz ve karabiberi güvece ekleyip karışımı sürekli karıştırarak kaynatınız

Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp güvecin ağzını örterek 1 saat, etlere bıçağın ucu kolaylıkla batana kadar pişiriniz Güveci ateşten alıp servis ediniz

Not: Bu çok lezzetli Güney Afrika yemeği, kuzu etinden de hazırlanabilir Kuzu kullanılırsa son pişirme süresini 30 dakika kısaltmak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla