Konu
:
Etli Enginar Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Enginar Tarifi
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Enginar Tarifi
Etli Enginar için gerekli Malzemeler:
3-4 adet enginar
200-250 gr
kuşbaşı dana veya kuzu eti
2 kaşık tereyağ
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
1 limon
Tuz
Su
Etli enginar yemeği nasıl yapılır:
Enginarların kabuklarını soyup içlerini temizleyin
Saplarını kesip dörde bölün
Sonra, bir kapta 4-5 bardak kadar su ve bir limonun suyunu koyup karıştırın ve enginarları içine koyun
Böylece siz diğer işleri yaparken enginarlarınız kararmaz
Soğanları yemeklik olarak ince ince kıyın
Domatesleri de küçük küpler halinde kesin bir kenara koyun
Şimdi bir tencereye yağı koyup kızdırın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun, sonra içine kuşbaşı etleri de ekleyip kavurmaya devam edin
Küp küp kestiğiniz domatesleri de etli kavurmanın içine atın, beş dakika kadar çevirdikten sonra da dörde bölünmüş enginarları (suyunu süzdükten sonra) ekleyin
Enginarlar hafif sararıncaya kadar hep beraber hepsini kavurun , karıştırın (kollara kuvvet!)
Sonra 1-1,5 bardak kadar sıcak su koyun ve tencerenin altını kısın, etler iyice pişinceye ve enginarlar da yumuşayıncaya kadar pişirin
Pişerken dibi tutmaması için gerekirse sıcak su takviyesi yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul