Yalnız Mesajı Göster

Etli Enginar Tarifi

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Enginar Tarifi





Etli Enginar için gerekli Malzemeler:

3-4 adet enginar

200-250 gr kuşbaşı dana veya kuzu eti

2 kaşık tereyağ

2 orta boy kuru soğan

2 orta boy domates

1 limon

Tuz

Su

Etli enginar yemeği nasıl yapılır:

Enginarların kabuklarını soyup içlerini temizleyin Saplarını kesip dörde bölün Sonra, bir kapta 4-5 bardak kadar su ve bir limonun suyunu koyup karıştırın ve enginarları içine koyun Böylece siz diğer işleri yaparken enginarlarınız kararmaz

Soğanları yemeklik olarak ince ince kıyın Domatesleri de küçük küpler halinde kesin bir kenara koyun

Şimdi bir tencereye yağı koyup kızdırın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun, sonra içine kuşbaşı etleri de ekleyip kavurmaya devam edin Küp küp kestiğiniz domatesleri de etli kavurmanın içine atın, beş dakika kadar çevirdikten sonra da dörde bölünmüş enginarları (suyunu süzdükten sonra) ekleyin Enginarlar hafif sararıncaya kadar hep beraber hepsini kavurun , karıştırın (kollara kuvvet!)

Sonra 1-1,5 bardak kadar sıcak su koyun ve tencerenin altını kısın, etler iyice pişinceye ve enginarlar da yumuşayıncaya kadar pişirin Pişerken dibi tutmaması için gerekirse sıcak su takviyesi yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla