Konu
:
Balık Çorbaları
Yalnız Mesajı Göster
Balık Çorbaları
10-11-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Balık Çorbaları
MALZEMELER
2 kg beyaz etli balık
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
2
5 litre su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet taze soğan
2 adet pırasa
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı safran
1 çorba kaşığı salça
2 adet portakalın kabuğu
1 çorba kaşığı rakı
2 adet domates
6 dilim ekmek
1 çorba kaşığı mayonez
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın
Geniş bir tencereye aktarın
Havuçları rendeleyin
İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın
İki buçuk litre su ve yeterince tuz ilave edin
Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte haşlayın
4 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya aktarın
Halka halinde doğranmış taze soğanları ve pırasaları, ince kıyılmış 4 diş sarımsağı, kekiği, safranı, 1 çorba kaşığı salçayı ve ince şeritler halinde kesilmiş 2 adet portakalın kabuğunu ekleyin
15 dakika kısık ateşte kavurun,
1 çorba kaşığı rakı ve yeterince tuz ekleyin
Karışımı kaynamakta olan balığın içine ekleyin
Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra küçük parçalar halinde doğranmış domatesleri ekleyin
Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın
Bir diş sarımsağı ezerek, mayonezle karıştırın
Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün
Ekmekleri kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine koyarak, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul