Konu
:
Karanfil Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Karanfil Tatlı
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karanfil Tatlı
Malzemeler
• 125 gr
eritilip soğutulmuş margarin
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı süt
• 1 çay bardağı irmik
• ½ paket kabartma tozu
• İsteğe göre; kırmızı ve yeşil gıda boyası
• Yeterince bütün badem
Şerbeti İçin:
• 2 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı su
• Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
Tozşeker ve su tencereye alınıp, karıştırılarak 10 dk
kaynatılır
Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocak kapatılarak soğumaya bırakılır
Yoğurma kabına margarin, sıvıyağ ve süt alınıp karıştırılır
Daha sonra irmik, kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur, bir süre dinlendirilir
Hamurdan parçalar koparılıp oklava yardımıyla mantı yufkasından daha kalın olacak şekilde açılır
Tırtıklı büyük, yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla hamurdan parçalar kesilir
Margarinle yağlanmış minik tartölet kalıplarına ikili gruplar halinde yerleştirilir
Kalan hamurdan 1 cm
genişliğinde, 8-10 cm
uzunluğunda tartölet bıçağıyla şeritler kesilir
Kenarına badem yerleştirilerek rulo yapılır ve tartölet kalıbının ortasına yerleştirilir
Bütün hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra 170 °C fırında kızarıncaya kadar pişirilir
Fırından çıkınca tatlılar kalıplardan çıkarılıp tepsiye alınır ve soğuk şerbet gezdirilir
Şerbetini çekince servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul