Konu
:
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı
10-11-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı
HİNDİSTANCEVİZİ SÜTÜNDE YEŞİL FASULYE
3 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta (çırpılmış)
2 çorba kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında)
2 çorba kaşığı süt süt (ılık)
1/2 çay bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı zeytinyağı
Fasulyeleri 2 cm uzunluğunda doğrayın ve bol tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlayarak süzdürün
1 çorba kaşığı su ile kajun mutfak robotundan geçirerek püre yapın
Soğanı zeytinyağında pembeleştirin ve tüm baharatları ilave edin
Yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra kajun püresi ve defne yaprağını ilave edin
Sırasıyla domates, hindistancevizi sütünü ve yarı haşlanmış fasulyeleri ilave edin
Tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul