Yalnız Mesajı Göster

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hint Yemekleri - Dünya Mutfağı



HİNDİSTANCEVİZİ SÜTÜNDE YEŞİL FASULYE
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (çırpılmış)
  • 2 çorba kaşığı yoğurt (oda sıcaklığında)
  • 2 çorba kaşığı süt süt (ılık)
  • 1/2 çay bardağı su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı zeytinyağı

Fasulyeleri 2 cm uzunluğunda doğrayın ve bol tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlayarak süzdürün

1 çorba kaşığı su ile kajun mutfak robotundan geçirerek püre yapın

Soğanı zeytinyağında pembeleştirin ve tüm baharatları ilave edin

Yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra kajun püresi ve defne yaprağını ilave edin

Sırasıyla domates, hindistancevizi sütünü ve yarı haşlanmış fasulyeleri ilave edin

Tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika daha kısık ateşte pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla