Konu
:
Hatay Yöresi Reyhanlı İlçesine Özgü Tuzda Tavuk Yemeği
Yalnız Mesajı Göster
Hatay Yöresi Reyhanlı İlçesine Özgü Tuzda Tavuk Yemeği
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hatay Yöresi Reyhanlı İlçesine Özgü Tuzda Tavuk Yemeği
Malzemeler
? 1 adet bütün tavuk
? 2 kg kaya tuzu
? 2 adet yumurta akı
? 1 yemek kaşığı paprikalı çeşni
? 1 adet büyük boy patates
? Yeteri miktarda su
Yapılışı
Tavuğu ateşe tutup ince tüylerini temizleyin ve güzelce yıkayın
Tavuğun içine 1 yemek kaşığı MAGGİ paprikalı çeşni dökün ve her tarafına yayın
(Çeşni tuz içerdiği için kesinlikle tavuğun üzerine sürmeyin)
Patatesin kabuklarını soyun ve dörde bölün
Dilimlediğiniz patatesleri tavuğun içine doldurun
(İsterseniz iç pilav hazırlayıp doldurabilirsiniz)
Tuzu genişce bir kaba dökün
Üzerine yumurta akı ve yeterince su ilavesi ile hamur haline getirin
Fırın kabının dibine 1 cm kalınlığında tuz hamurunu yayın ve üzerine tavuğu oturtun
Kalan tuzla tavuğun hiçbir tarafı hava alamayacak şekilde kaplayın
200 C? ye ayarlı fırında 2 saat, tuz iyice kızarana kadar pişirin
(İsterseniz üzerine biraz alkol döküp, çakmakla yakarak alevler eşliğinde servise getirebilirsiniz)
Tavuğun üzerinde tuz tabakasını sert bir cisimle kırın ve tuzları temizleyin
Tavuğu parçalayarak servis edin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul