Konu
:
Palyaco Külahları
Yalnız Mesajı Göster
Palyaco Külahları
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Palyaco Külahları
20 adet milföy hamuru
1 litre süt
6 corba kasigi nisasta(tepeleme)
6 corba kasigi seker
2 poset kremsanti
2-3 corba kasigi file badem
süslemek icin cilek ve pudra sekeri
YAPILISI
Önce pudingini hazirlayalim,bunun icin de süt,seker ve nisasta bir tencereye alinip karistirarak kaynayip koyulasana kadar pisirilir
daha sonra bir kenarda sogumaya birakilir
Soguyan pudinge toz kremsantiler ilave edilip mikserle cirpilir
buzdolabinda muhafaza edilir
Milföy hamurlari tezgahin üzerine serilir ve 1 cm kalinliginda ince seritler kesilip önceden güzelce bir firca yardimi ile yumusak bir yagla yaglanan korne kaliplarinin üzerine kaliplarin agiz kisminda 1 cm bosluk kalacak sekilde baslanarak 2
kat da üzerine gelecek sekilde sarilmaya baslanir ve bu islem kalibin en alt kismina kadar sarilir
kaliplarin üzeri hamurla sarildiktan sonra yagli kagit serilmis firin tepsisinin üzerine yerlestirilip 200 derecelik önceden isitilmis firinda alti üstü kizarana kadar pisirilir
daha sonra soguyan külahlarimiza bir krema siringasi ile hazirladigimiz krema doldurulur
her külahin agiz kismina cilek konur ve arzuya göre pudra sekeri serpilir,file badem le de süslenebilir
AFIYETLER OLSUN!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul