Yalnız Mesajı Göster

Köfteler -Köfte Tarifleri

Eski 10-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfteler -Köfte Tarifleri







Top Top Köfte

Malzemeler

500 gram kıyma

2 diş sarımsak

1 küçük boy kuru soğan

İdilim ekmek içi

1 kase iyi doğranmış

maydanoz

Tuz

1 tatlı kaşığı tarçın

1 yumurta

Tarifi
Bütün malzemeleri birbirine karıştırıp yoğurun Bu karışımdan küçük küçük toplar yapın Derin dondurucuda saklayabilirsiniz, fakat biliyorsunuz ki çözülmüş gıdaiar tekrar dondurulmamalıdır Sağlık açısından iyi değildir Köfteleri teflon tavada yağsız pişirin Sİze bir önerim var: 3′er 4′er tane top top köfteyi streçiere sarıp derin dondurucuya böyle atarsanız, hem pratik olur hem de köftelerin hepsini çözmek zorunda kalmazsınız Top köfteler makarna ve pilavların yanına çok yakışır Bebeğinizin beslenmesinde, 8 aydan itibaren et, köfte, balık ve tavuk gibi gıdalata geçebilirsiniz



Kuru Köfte

MALZEMELER

* 500 gr dana kıyma

* 2-3 dilim bayat ekmek içi

* 1 – 2 Soğan

* 1 çay kaşığı karabiber

* 1 – 2 çay kaşığı kimyon

* 1 yumurta

* Yarım demet maydanoz

* Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı
Kuru Köfte tarifi
1— Kıyma,ıslatılıp sıkılmış ekmek,rendelenmiş soğan,tuz,karabiber,kimyon,kıyılmış maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur

2— Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır

3— Kızgın yağda kızartılır

NOT :

1— Cızbız köfte yaparken ekmek konmaz veya az konurYumuşak olması için yoğururken 2 kaşık zeytinyağ ilâve edilir

2— Kuru köfteye 1-2 diş dövülmüş sarımsak da katılabilir (Köfte Tarifleri)

3— Artan köfteye salçalı su ilave edilerek salçalı köfteler de yapılabilir



BAŞKA BİR TARİF
Malzemeler

• 150 g (1 orta boy) soğan

• 600 g az yağlı koyun kıyması

• 5 dilim tost ekmeği

• 3 yumurta

• tuz

• taze çekilmiş karabiber

• kimyon

• 100 g (6 2/3 çorba k) Sana

• 125 g (1 su bardağı) un

Yapılışı:

Ön Hazırlık :

Kuru köfte için bir kapta az yağlı koyun kıyması, rendelenmiş soğan,ıslatılıp ufalanmış ekmek içi,yumurta,tuz,karabiber ve kimyonu iyice yoğurarak karıştırınKöfte hamurunu serin bir yerde en az 15-20 dakika dinlendirdikten sonra,parmak biçiminde parçalar halinde yuvarlayınFazla yağını çekmesi için,köfteleri tavadan çıkarıp bir kağıt havlu üzerine alınSana’yı bir tavada kızdırıp,unlanmış kuru köfteleri kızgın yağda altüst ederek pişirin
HAZIRLANIŞI


Ön hazırlık olarak soğanı büyükçe bir kabın içine rendeleyinUnu eleyinSoğan rendesinin bulunduğu kabın içine kıymayı koyunEkmeği ıslatıp,iyice sıktıktan sonra ufalayın ve aynı kaba katın Kanşıma yumurtalan ilave edinTuz,karabiber, kimyonla lezzetlendirinMalzemenin tümünü iyice yoğurarak karıştırınÜzerini örtüp,serin bir yerde en az 15-20 dakika dinlendirinKöfte hamurunu dinlendirdikten sonra elinizle parmak gibi yuvarlayınSana’yı bir tavada orta ateşte eritin Yağ kızınca köfteleri elenmiş una bulayıp,kızgın yağda,her tarafının eşit pişmesi için zaman zaman karıştırarak 4-5 dakika kızartınKöfteleri yağlarını süzdürerek tavadan alınKağıt havlu üzerinde yağlarını iyice süzdürdükten sonra bir servis tabağına aktarınKuru köfteleri,dilediğiniz garnitür ile soğuk veya dilerseniz sıcak olarak servis yapın

Kuru köfte hamuru küçük küçük yuvarlanıp kızartılara,üzerine birer kürdan saplanırsa soğuk büfe için bir çeşni olur

Alıntı Yaparak Cevapla