10-11-2012
|
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Suslarla Sarmala Kendini
O can yakıcı soru sorulur hep   
NeDeN  !
Anlatırsın  Acıyan yanın bilinmek istenir yanında olmak adına en azından öyle söylenir Susmana izin verilmez,bu benim hakkım dıye başlayan cumleler olacaktır buyuk ıhtımalle muhatabın Ya benim haklarım dersın,dersın de "ben"inden sıyrılıp "sen" demenın önemli oldugunu bılırsın  
Ve  Cümleler büklüm büklüm dökülür yüreğinden   
DinLerLer  !
Anlatır  Anlamıştır sözde seni,hak verir ya aslında "ben"inin önüne gecip "sen"diyemez(ler)  Nezaketen kurulan bir kaç "sen"li cümle dısında tabi  
"Neden" sorusunun cevabını bulmustur artık,lakin bulmuş olması(ları)da bır sey degıstırmez,senın nedenının onda(larda) doğurdugu sonuclar "ben"liklerını mutsuz kılar ya göremez o nedenin senı acıtan yanını  
Çünkü  Kendilerıyle mesguldurler  
AnLarsıN  !
Kolunun kırıklıgından bihaber oldugu ıcın kırık yanını tutması canını acıtsa da taşınırmış da   Kırık oldugunu bile bile tutup canını acıtmasını taşımakmış zor olan  
"Neden"soruları çoğu zaman anlamsızlığı tasırmıs bagrında  Ne oldugun degıl,ne oldugunun onları mutlu kılan yanlarmıymış onlar için önemli olan  Nedenlerinin onları baglayan yanlarıymış sorulara seni muhatap kılan  
"Ben" Derken  Kendıne bıle bencıllık ettıgının farkında degildirler  
AnLayaMaz(Lar)  !
Anlayamadıkları gıbı anlamaya da calışmazlar  Kendi üzüntüsünün içinde öyle kaybolmuştur ki senin üzüntünü göremez(ler)  Kalbi o an kendıne ayrılmıştır kabul görmez senden düşenler   
Durursun  Düşünürsün  Sorarsın   
PeKi NiYe  !
Sevgısızlıgın sonucu olarak doğan sınırsız bir sevilme istegi mi ?Anlamsız seylere sarılıp ınsanları sevgısız bırakmanın bedelını öder ve ödetirken sevgının hoyratca harcanmasından dolayımı ?Yoksa,sevgi asıl olandır dediği halde,kırgınlıklara inat sevgi sunulmayısından mı  ?Belki de hepsi  
Sevgisizliğin bedelini ödediğimizden habersiz gecen takvım yaprakları dolu yerde   
SusLarLa SaRmaLa KeNdıNi !
Hesapsız   
Yürekten   
Sevmeyı ve af etmeyı öğrenmedikce sevgisizliğin bedelini ödemeye,ödetmeye mahkum olacagız belkı de  Bir bedel ödettiğimizden habersiz  
Hep kırgınlıklarından bahsetmekmekten,seni kıranlara sitem etmekten vazgectıgın gün görebilirsin belki kırdıklarını,kırgınlık yasattıklarını   
Öyle ya kımse kusursuz degil,ama hıç bır zamanda kusurlu olan sen degılsın degıl mı  
Önce kendıne yöneltmeli insan soruları   Yapılanlardan yakındıgı kadar yaptıklarına oyle bır bakmalı serzenıste bulunmalı   
Bir bakmalı haline  
Yüregine dokulmasını istiyorsa insan,önce yüreklere dokunmayı öğrenmeli  
Kolay degıl bır yürege dokunabilmek 
Sabır etmeli  
Zira,
Yakınlaştıkça uzaklaştıkların uzanıp da dokunamadıklarındır !
|
|
|
|