Yalnız Mesajı Göster

Aşırı Alınganlık..

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Aşırı Alınganlık..

Ben bu yazıdaki fikre katılmadığımı rahatlıkla söyleyebilirimörneğin "Alınganlık başkalarının hayatımıza müdahale etmesine izin vermektir Aynı zamanda başkalarının hayatlarına da girmektir Öyle olmasaydı diğerlerinin sözleri ve davranışları o kadar önemli olmazdı Alınganlık ederken bir de bu yönüyle düşünmek gerekir" cümlesi

Eğer karşımızdakinin söz ve davranışlarını önemsemeyeceksek diğer şahısların bir anlamı yok demektiryani onlar konu mankeni mi?

Ben alıngan bir insanımdırHerşeye alınmam ama özellikle önem verdiğim ,saygı duyduğum insanların davranışları benim için önemlidirDiyelim ki çok samimi bir arkadaşınız varYediğiniz içtiğiniz ayrı gitmiyor cinsindenBir gün sizden gizlice başkalarıyla bir plan yapmış (Bunu şimdi uyduruyorum örnek olsun diye) Siz bunu öğrendiğinizde alınmaz mısınızBen olsam alınırımBana haber vermediği yada beni de çağırmadığı için değilSamimiyetimiz bunu benimle paylaşmaya yeter diyeEvet başkalarıyla da eğlenmeye vakit geçirmeye hakkımız varAma gizli olması beni üzer

Ya da yine samimi düşündüğünüz bir arkadaşınızın sizin hakkınızda olur olmaz cümleler sarf etmesine alınmaz mısınız?

Evet şunu söyleyebilirizBen kendimi biliyorum,kim ne derse desin Ama hani insanların duygularına verilmesi gereken önem?!!

Bir de ben eşler arasında özellikle bayanın alınganlığına hak veriyorumÇünkü malesef erkeklerimiz "hep ben" duygusuyla yaşadıkları için bayanlarımız "ben neyim" duygusunu çok yaşıyorBu da alınganlığı beraberinde getiriyorBu bir süre sonra tümüyle iletişim bozukluğuna yol açıyor

Yani bu bir özgüven eksikliği değil,tam tersi insanın insan olduğu için hakettiği saygı eksikliğine bir tepki

Alıntı Yaparak Cevapla