Yalnız Mesajı Göster

Arşivlik Mevzuular

Eski 10-11-2012   #47
Prof. Dr. Sinsi

Arşivlik Mevzuular

Mendilim nerde anne

Bir varmııış,bir yokmuuuş

Böyle başlardı bildiğim tüm masallarHep bir gençkız ve birde deli kanlı olurdu içindeSevdalanırlardı birbirlerine,o zamanalar kara sevda derlerdi bunun adınaBilmiyorum belki kavuşurlardı,mutlu biterdi sonu,bense gözlerimi kapatır uykumda kendimi o masalın kahramanı yapardımBazen kavuşamazdı sevdalılar,üzülürdüm,neden? diye sorardım saçlarımı okşayan sana 'mutluluk kadar hüznüde barındırır sevdalar' derdin acı bir gülümsemeyle hatırlıyor musun Anne ? O acı tebessüm yer ederdi çocuk aklımda,gözlerimde kurumuş iki damla ile dalardım uykularımaAma o zaman sonu hüzünlü biten masalların rüyama girmesini istemezdim,çünkü ne zaman girseler koşar adım ağlayarak yanına gelirdimHiç mutsuz biten bir sevda masalının kahramanı yapmadım kendimiPeki şimdi bu yüzden mi mutsuzluğum?O zamanlarda , o kahramanlardan birinin yerine kendimi koysaydım,alıştırabilir miydim kendimi acaba? Şimdi kendi masalımı yaşıyorum,biraz mutlu,genelde hüzünlüÜstelik bu sefer masalın sonunu bilmiyorum,bu acı veriyor bana,canım öyle yanıyor ki Anne Neden sonu bilinmeyen masalların akibetinide anlatmadın sanki Hiç mi aklına gelmedi,saçlarını okşayarak masal anlatarak uyuttuğun kızının bir gün büyüyeceğini ve sevdalanacağını ? Peki o zaman da biliyor muydun,küçük kızının sevdasının önünde bend olacağını ? Ruhum daralıyor Anne, Boğazımda yabancı bir el var hiç acımıyor , sıkıp bırakıyorBazen 'bir sıkımlık canım var zaten,öldür artık , işkence etme bana' diyorumÖldür müyorda Anne Böyle bir masal anlatmıştın bana hatırlıyorumGenç kız kara sevdaya tutulmuştu,Delikanlı ölesiye seviyordu hani Hatırladın mı? Genç kızın bir annesi vardı,tek korkusu kızının kendisini bırakıp uzaklara gitmesiydi haniSevdalıların umutlarına taş,kavuşmamaları için bu yola baş koyuyordu İnsan öz yavrusunun acı çekmesine dayana bilir mi? Masalda ki kızın annesi dayanıyordu işteSenin gibi Anne !!!

Peki sonunu hatırlıyor musun o masalın? Ben hiç unutmadım oysa Hani Sevdalılar birbirlerine 'KADERİM' demişlerdiHani birbirlerine 'SENİN OLMADAN ÖLMEYECEĞİM ' demişlerdi hatırlıyor musun? Ama annelerine söz geçirememişlerdi Genç kız kanlı bir mendil yollamıştı sevdiğine,bir de : 'SABAH OLDUĞUNDA GÖKYÜZÜNE BAK,SANA ORDAN GÜNAYDIN DİYECEĞİM,BAŞKA TÜRLÜ UMUTSUZ SEVDAMA KAVUŞAMAM' diye yazan notunu iliştirmiştiDelikanlı anlamıştı sevdiğinin ne demek istediğini ve : 'GECENİN KARANLIĞI GÖZLERİMDE YİTTİĞİNDE,YERYÜZÜ YENİ GÜNEŞİNE KAVUŞTUĞUNDA,BEN SEMADA SENİNLE KAKVUŞACAĞIM' yazıp göndermişti sevdiğineSabah genç sevdalıları odalarında bulmuşlardı,sevdalılar ise semadan onları izliyor ve 'OLMASAYDI SONUMUZ BÖYLE' diyorlardı Benim masalımda mı böyle bitecek Anne ? O halde söyle , getir nereye kaldırdıysan, mendilim nerde?

yukselden is offline Alıntı ile Cevapla

Alıntı Yaparak Cevapla