|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tevbe Duası, İstiğfar Duası, Af Duası
Tövbe İstiğfar, Af Dilenme Bağışlanma Duası, Mağfiret Duası
Estağfirullah Estağfirullah
Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ
Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm
Yâ Settere'l uyûb, Yâ gaffare'z-zünûb!
--------------------------------------------------------------------------------
Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum
Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine nadim oldum, pişmanlık duydum Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim Sen bu tevbemi kabul eyle
Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Adem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında sayılarını bilemeyeceğim kadar çok Peygamber gelmiş, İlâhi kitapları tebliğ etmişlerdir
Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır
--------------------------------------------------------------------------------
"Amentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve Rusulihi ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi, hayrihî ve şerrihî minellâhi teâlâ ve'l-bâsü bade'l-mevt Hakkun, eşhedü en lâ ilâhe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû» ve Resûlüh "
Bir başka Tövbe İstiğfar, Bağışlanma Duası, Mağfiret Duası
Allahım  Ya rabbim  
Sana karşı samimi olabilmeyi nasip et  
Seni daha fazla sevebilmeyi nasip et  
Senin yoluna, malımızı, canımızı ve değer verdiğimiz her şeyi harcayabilmeyi nasip et  
Senin rızanı kazanabilmeyi umut ediyoruz  
Sana layık bir kul olabilmeyi nasip et  
Bizleri Sabırlılardan kıl,
Bizleri Güzel Ahlaklılardan kıl,
Bizleri İslama hizmet edenlerden kıl ya rabbim  
Peygamberimiz (S A V)'e layık bir ümmet olabilmeyi nasip et  
Onun hayatını, hayatımızda tatbik edebilmeyi nasip et  
Rahmetini ve yardımını esirgeme üzerimizden  
Bizlere bu dünyada da, ahirette de;
Sağlık, mutluluk, afiyet, iyilik ve güzellikler nasip et  
Dünya üzerindeki birçok bölgede sıkıntı çeken tüm müslümanlara yardımcı ol  
Onlara yardımcı olabilmeyi, onların dertleri ile dertlenebilmeyi nasip et  
İslam Birliğinin kurulduğunu görebilmeyi, tüm müslümanların birlik olduğunu görebilmeyi nasip et  
Büyük peygamberlerin, Alim zatların yüzü suyu hürmetine,
Mübarek günlerin, kandil gecelerinin yüzü suyu hürmetine  
Peygamber efendimiz (S A V)'in hürmetine bizleri affeyle  
Af edicisin, Affı seversin, Bizi de affeyle  
Af edicisin, Affı seversin, Bizi de affeyle  
Af edicisin, Affı seversin, Beni de affeyle  
Şu ana kadar işlediğimiz bütün günahlardan dolayı çok pişmanız  
Ne olur 
Dualarımızı, ibadetlerimizi, tövbelerimizi kabul et ve bizi affeyle  
Cehennem azabından koru bizi ya rabbim  
Ölmüşlerimize de rahmet eyle, onların da günahlarını affeyle  
Biz yalnız sana kulluk eder,
Yalnız senden yardım dileriz 
Bizim başka ilahımız yok,
Bizleri rahmetinden geri çevirme ya rabbi  
Senin herşeye gücün yeter!
Amin
Subhane rabbike Rabbil izzeti amma yesifuun, ve selamun alel murselin, velhamdu lillahi rabbil alemiiin
El fatiha  
(Peygamberimize 3 salavat getirdikten sonra, Euzu besmele ile Fatiha Suresini okuyunuz)
Rabbimizin, tevbesini kabul ettiklerinden oluruz inşAllah 
(Amin)
|