Yalnız Mesajı Göster

Mübarek Ramazan Ayı Sahur Vakkitlerinde Okunan Duâ

Eski 10-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Mübarek Ramazan Ayı Sahur Vakkitlerinde Okunan Duâ

Ey sana sevgi besleyenin dostu, ey sana sığınanın ve herkese olan bağlılığını kesip sadece sana alaka bağlayanın gözünün ışığı! Sensin her işi iyi olan ve biziz kötü amel sahibi; öyleyse ey Rabbim, kendi güzelliğinle kötü yönlerimizi bağışla Ey Rabbim; senin lütuf ve ihsanının kapsamadığı bir cehalet mi var? Ve senin hilim ve yumuşaklığını tüketen bir zaman mı var? Amellerimizin, senin nimetlerinin karşısında bir değeri yoktur Senin sonsuz kereminin karşısında kötü amellerimizi nasıl çok sayabiliriz?! Ey Rabbim; senin sonsuz merhametin, günahkârları nasıl kapsamına almaz?! Ey mağfireti hesapsız olan, ey rahmet eli daima açık olan!
Ey mevlam! Eğer beni, katından ve rahmet kapından uzaklaştırsan bile ant olsun izzetine kesinlikle kapından geri dönmem ve sana yalvarmaktan vazgeçmem Çünkü senin kerem ve ihsan sahibi olduğunu iyice biliyorum İstediğin işi yaparsın, istediğini -istediğin kadar ve istediğin şekilde- azaplandırırsın İstediğine -istediğin kadar ve istediğin şekilde- merhamet edersin Yaptıkların hakkında kimse seni sorguya çekemez Mülkünde sana karşı gelinemez Yönetiminde ortak olamaz Hükmüne muhalefet olunmaz Tedbirinde hiç kimse sana itiraz edemez Yaratmak ve hüküm sana mahsustur Alemlerin Rabbi olan Allah’ın şanı yücedir
Ey Rabbim; sana yönelen, keremine sığınan ihsan ve nimetlerini tanıyan bir kulun olarak kapına gelmişim Sensin affını günahkârlara çok görmeyen cömert Fazlın eksilmez ve rahmetin azalmaz Biz, senin kadim ve ezeli affına, sonsuz lütuf ve rahmetine güveniyoruz
Ey Rabbim; acaba bizimle, sana olan umut ve beklentimizin aksine mi muamele edeceksin?! Veya, umutlarımızı boşa mı çıkaracaksın?! Hayır! Kesinlikle Ey Rabbim! Senin hakkında böyle bir zanna sahip değiliz ve senin dergahına olan umudumuz bu değildir
Senden arzu ve beklentimiz çok büyüktür Sana karşı günah işledik, ama arzumuz günahlarımızı örtmendir Seni çağırdık, ümidimiz duamıza icabet etmendir Arzumuzu gerçekleştir, ey mevlamız! Yaptıklarımızın karşısında neye müstahak olduğumuzu biliyoruz Ama sen halimizi biliyorsun Biz de biliyoruz ki, sen katından bizleri eli boş geri çevirmezsin Biz senin rahmetine layık olmasak da, sen, sonsuz lütfünun gereği bize ve günahkârlara ihsanda bulunmaya layıksın Layık olduğun şeyin hürmetine bize ihsanda bulun Bize ihsan ve bağışta bulun; çünkü senin bağışına muhtacız
Ey çok bağışlayan; senin nurunla hidayete erdik, fazl ve ihsanınla gâni olduk; nimetinle sabahladık ve akşam ettik Günahlarımız sana aşikârdır Allahım, senden af diliyoruz ve tekrar sana dönüyoruz Sen, bize çeşitli nimetler vererek şefkat gösteriyorsun Biz ise bunun karşısında günah işliyoruz Senin hayrın daima bize inmektedir, bizim ise fenalığımız sürekli sana gelmektedir Her zaman kerim bir melek kötü amelimizi senin huzuruna getirir; ama, bu (amelimizin kötü olması) bize, bol bol zahirî ve batinî nimetler vermene engel olmuyor Her şeyden münezzehsin Yarattığında ve tekrar dirilttiğinde hilmin, keremin ve lütfün sonsuzdur İsimlerin mukaddestir, medhin yücedir Tüm eser ve nişanelerin güzeldir Allahım! Senin lütuf ve hilmin o kadar büyük ve çoktur ki, asla beni hatalarım ve kötü işlerimle değerlendirmezsin Ey mevlam! Ey mevlam! Ey mevlam! Bağışla bizi; bağışla bizi; bağışla bizi
Allahım, bizi, kendini anmaya muvaffak et Gazabından aman ver, azabından uzak eyle, bahşişlerinden bize de nasip eyle Bize, evini (Ka'beyi) ve Peygamber'inin kabrinin ziyaretini nasip eyle; salat, rahmet, mağfiret ve hoşnutluğun ona ve Ehl-i Beyt’ine olsun Muhakkak ki sen -kullarına- yakın ve onların duâlarına icabet edensin Her yaptığımızı kendin için itaat kıl Bizi, kendi dininin ve Peygamber'inin (Allah’ın salat ve selamı ona ve Ehl-i Beyt’ine olsun) sünneti üzerine öldür
Beni ve anne-babamı bağışla Onlara merhamet et Beni onlar büyüttü; hakkımdaki ihsanlarına karşı onlara ihsanda bulun, Onların günahlarını bağışla
Mü'min erkekleri ve kadınları, onların dirilerini ve ölülerini bağışla Bizleri hayır işlerde onlara takipçi kıl

Alıntı Yaparak Cevapla