Yalnız Mesajı Göster

Peygamberimizin Dualarından Birisi

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Ebu Musa el –Eşari’den rivayete göre Peygamberimiz- sallallahu aleyhi ve sellem şöyle dua ederlerdi:

”Ya Rab, benim hatalarımı,bilmeden yaptıklarımı,işimde aşırı gitmemi ve Senin benden çok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyleAllah’ım ,benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi,hata ve kasten yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle”(Buhari Deavat,60;Müslim,70)

Enes bin Malik radıyallahu anh-tan rivayete göre peygamberimizim çok kere duası:

“Ey Rabbimiz, bize dünyada iyilik, güzellik ver Ahirette de iyilik,güzellik verBizi ateş azabından koru” (Bakara-201)

Mugire bin Şu’be ‘den rivayetle Resulullah (sav) efendimizin dualarından biride şöyledir:

“Başka ilah yok, ancak Allah varO’nun şeriki yokturMülk onundur;hamd de O’nundurO her şeye kadirdirAllah’ım, Senin verdiğine engel olacak da yoktur vermediğini verecek de yokturVe servet sahibi olanlara servetleri sana karşı bir menfaat veremezServetine güvenerek sana asi olanları o servetleri kurtaramaz”(Müslim;Salat193;Tirmizi Salat,108;Muvatta;Kader;Buhari,Ezan;İbn Hanbel ;Müsned3/87)

“Ey Rabbim!Beni iyilik ettiği zaman sevinen,kötülük ettiği zaman istiğfar edenlerden kıl”(Camiu’s_Sağir)

“Ey kalpleri çekip çeviren Rabbim!Kalbimi dinin üzere sabit kıl” (Tirmizi Deavat,85)

İbn Abbas-radıyallahu anh-dan rivayete göre Resul-i Ekrem –sallallahu aleyhi ve sellem:” Babanız İbrahim aleyhisselam da İsmail ve İshak aleyhisselamı böyle istiaze ederdi diyerek torunları Hasan ve Hüseyin-radiyallahu anhüma-yı Allah’a sığındırır ve derdi ki:

“Bütün şeytanlardan ve bütün muzır şeylerden ve her isabet edici gözden Allah’ın tam kelimeleriyle Allah’a sığınırım” (Buhari,Enbiya,10;Kenzül İrfan,148)

Alıntı Yaparak Cevapla