10-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rukuda Yapılan Dualar İslam Arşivi
Rukuda Yapılan Dualar İslam arşivi
Hakkında Rukuda Yapılan Dualar İslam arşivi
Rukuda Yapılan Dualar İslam arşivi
“Azim Rabbimi tüm noksanlıklardan tenzih ederim ”
Buhari, Müslim, Ebu Davud, İbni Mace, Ahmed, Albani Sahihi Tirmizi
سُبْحاَنَ رَبِّيَ الْعَظِيمِ وَبِحَمْدِهِ
Duanın Manası: “Azim Rabbimi tüm noksanlıklardan tenzih ederim ve hamdi ile tesbih ederim ”
Buhari, Müslim
لِرَبِّيَ الْحَمْدُ، لِرَبِّيَ الْحَمْدُ
Duanın Manası: “Hamd Rabbime mahsustur, Hamd Rabbime mahsustur ”
Buhari, Müslim
سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ رَبَّنَا وَبِحَمْدِكَ اللَّهُمَّ اغْفِرْ ليِ
Duanın Manası: “Rabbimiz olan Allah’ım! Sana hamd ederek, Seni tüm noksanlıklardan tenzih ederim Allah’ım! Beni bağışla ”
Buhari, Müslim
سُبُّوحٌ، قُدُّوسٌ، رَبُّ الْمَلاَئِكَةِ وَالرُّوحِ
Duanın Manası: “(O Allah) çokça tesbih edilen ve tahdis edilendir (Allah) Meleklerin ve Ruhun Rabbidir ”
Müslim, Ebu Davud
سُبْحَـانَ ذِي الْجَبَرُوتِ،وَالْمَلَكُوتِ،وَالْكِبْرِيَاءِ، وَالْ عَظَمَةِ
Duanın Manası: “Kudret, hükümranlık, büyüklük ve yücelik sahibini tüm noksanlıklardan tenzih ederim ”
Ebu Davud, Nesei, Ahmed
اَللَّهُمَّ لَكَ رَكَعْتُ، وَبِكَ آمَنْتُ، وَلَكَ أَسْلَمْتُ، خَشَعَ لَكَ سَمْعِي وَبَصَرِي وَمُخِّي وَعَظْمِـي وَعَصَبِي، وَمَا اسْتَقَلَّ بِهِ قَدَمِي
Duanın Manası: “Allah’ım! Sana rüku ettim Sana iman ettim ve Sana teslim oldum Kulağım, gözüm, beynim, kemiğim, sinirim ve ayağımın taşıdığı (bedenim) Sana boyun eğdi ”
Müslim, Tirmizi, Ebu Davud, Nesei
اَللَّهُمَّ لَكَ رَكَعْتُ وَبِكَ آمَنْتُ، ولَكَ أَسْلَمْتُ، وَعَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ، أَنْتَ رَبِّي خَشَعَ سَمْعِي وَبَصَرِي، وَدَمِي، وَلَحْمِي، وَعَظْمِي وَعَصَبِي لِلَّهِ رَبِّ الْعاَلَمِينَ
Duanın Manası: “Allah’ım! Senin için rukuya eğildim, Sana iman ettim Sana teslim oldum Sana dayanıp güvendim Sen benim Rabbimsin Kulağım, gözüm, kanım, etim, kemiğim ve sinirim alemlerin Rabbi Allah için boyun eğdi ”
اَللَّهُمَّ لَكَ رَكَعْتُ وَبِكَ آمَنْتُ، ولَكَ أَسْلَمْتُ أَنْتَ رَبِّي خَشَعَ لَكَ سَمْعِي وَبَصَرِي وَمُخِّي وَعَظْمِي وَعَصَبِي وَماَ اَسْتَقَلَّتْ بِهِ قَدَمِي لِلَّهِ رَبِّ الْعاِلَمِينَ
Duanın Manası: “Allah’ım! Senin için rukuya eğildim, Sana iman ettim Sana teslim oldum Sen benim Rabbimsin Kulağım, gözüm, beynim, kemiğim, sinirim ve ayaklarımın taşıdığı alemlerin Rabbi Allah için boyun eğdi ”
|
|
|