Yalnız Mesajı Göster

Allah'ın Yardımını Nasıl İsteyelim?

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hakkında Allah'ın Yardımını Nasıl İsteyelim?

Allah’in Yardimini Nasil Isteyelim?

Bin türlü isyan, günah, kötülük, hiyanet içindeyken Allah’in kendisine yardim edecegini, zafer kazandiracagini beklemek akilli insanlarin isi degildir Allah’in bize yardim etmesini istiyorsak birtakim sebeplere tevessül etmemiz gerekir, bunlari sayiyorum:

1 Namaz kilmak Kur’ân-i Kerim’de (Bakara 153), “Ey iman edenler! Sabir ve namazla yardim arayin Süphesiz ki, Allah sabredenlerle birliktedir buyrulmaktadir Bu âyetten anlasilacagi üzere Allah’tan yardim isteyenlerin namaz kilmalari ve sabirli olmalari gerekmektedir

2 Islâm’in farz kildigi, tesvik ettigi, uygun gördügü iyi ve güzel seyleri hem kendimiz yapmamiz, hem de bunlari baskalarinin yapmasi için çalismamiz; dinimizin kötü, çirkin gördügü seyleri de önlemeye çalismamiz, yaptirtmamak için ugrasmamiz gerekir Bu emr-i mâruf ve nehyi münker farzini yerine getirmeden Allah’in yardimi gelmez

3 Zekâtlarimizi güzelce hesaplayip, Seriatin ve fikhin emrettigi sekilde gerçek sahislara dagitmamiz gerekir Vazifemiz bununla da bitmez, Allah’in bize vermis oldugu mal, servet ve nafakadan muhtaç kardeslerimize fisebilillâh sadaka olarak dagitmamiz gerekir Bir kisim din kardeslerimiz aç, sefil perisan bir vaziyette sürünürken, biz yan gelip yatarsak, onlarla ilgilenmezsek ilâhi yardima nâil olamayiz

4 Hem büyük, hem küçük cihad yapmaliyiz Öncelikle nefs-i emmaremizin azginliklariyla mücadele etmeliyiz Sonra da, en genis mânâsiyla kötülerle, kötülüklerle, mesru ve yasal sinirlar içinde mücadele etmeliyiz

5 Ilim, irfan, hikmet, mârifet, hüner, kültür, sanat, hirfet sahasinda gece gündüz kendimizi yetistirmeliyiz ve bu konularda din düsmanlarindan daha güçlü, daha üstün olmaliyiz Cahil Müslüman, zayif Müslüman demektir

6 Peygamberin ism-i serifi zikredilince, elimizi kalbimizin üzerine koyup salâvat getirmekle vazifemizi hakkiyla yapmis olmayiz Peygambere biat etmeliyiz, Peygamberin Sünnetine sarilmaliyiz Yaptigimiz büyük ve küçük islerde “Peygamber Efendimiz Hazretleri benim bu isi ne sekilde yapmami isterdi?” diye sormaliyiz Mesela, çok pahali, çok lüks, çok gösterisli, çok satafatli bir otomobil alirken vicdanimiza bu soruyu sormamiz gerekir Ne cevap verecektir? “Peygamber, senin böyle gurur ve kibir verici israfli, sahibini azdiran, israfa yol açan bir binitle gezmeni hos görmez” Ayagimizi buna göre denk alacagiz Peygamberi sevdiklerini iddia edip de, hayatta O’nun Sünnetine aykiri ne kadar kötülük ve asirilik varsa, bunlari yapanlar yalanci ve münafik kisilerdir

7 Kur’ân-i Kerim’de “Allah’a, Resûlüne ve sizden olan emîr sahiplerine itaat ediniz buyrulmaktadir Bizden olan emîr sahipleri kimlerdir? Elbette fâsik, fâcir, isyankâr, azgin, günahkâr kisiler degildir Müfessirler bu âyetin tefsirinde ‘âmîl ve muttakî ulemayi da “Bizden olan emîr sahipleri” arasinda zikretmislerdir Kendilerine itaat edilecek ulema, ‘âmîl yani ilmini hayatina uygulayan, icâzetli yani nûrânî bir silsile ile Resulullah Efendimize bagli, muttakî yani takva sahibi, ahlâkli ve faziletli zatlar olmalidir Reformculari, dinde yenilik ve degisiklik isteyenleri, kendilerine rehber edinenler sonunda içi ates dolu bir uçuruma yuvarlanip helâk olurlar

Alıntı Yaparak Cevapla