Yalnız Mesajı Göster

Maliki’Yi Taklit İle İlgili Sual Ve Cevapları

Eski 10-11-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi

Maliki’Yi Taklit İle İlgili Sual Ve Cevapları

Sual: Sık sık ağız dolusu kusan kimse, Maliki'yi taklit ederse, abdesti bozulur mu?

CEVAP

Bozulmaz

Sual: Hemoroid sebebiyle Maliki'yi taklit eden, kan akarken ve elbisesinde fazla kan bulaşmış iken namaz kılsa, caiz olur mu?

CEVAP

Evet Çünkü temizlemek zordur

Sual: Ameliyatla, karnımdan delik açılarak torba bağladılar Torbadan bazen necaset sızıyor Maliki'yi taklit ederek namaz kılmam caiz midir?

CEVAP

Evet

Sual: Gaz sıkıştırmasından rahatsızım Zaman zaman elde olmadan yel kaçırdığım da oluyor Maliki’yi taklit etsem abdestim bozulur mu?

CEVAP

Elde olmadan yel kaçarsa, abdest bozulmuş olmaz İsteyerek gaz çıkarılırsa abdest bozulur

Sual: Eli kanayan, Maliki'yi taklit edip namaz kılabilir mi?

CEVAP

Namazı kaçırmamak için taklit eder

Sual: Şuurlu hastaya, idrar için, sonda takıldı İdrar, bir torbada birikiyor Yatalak ve üstü necasetlidir Bu necasetle namaz kılabilir mi?

CEVAP

Maliki’yi taklit ederek namazlarını kılar

Sual: Maliki’yi taklide niyeti unutup namaz kılan, daha sonra hatırlayıp niyet etse namazı sahih olur mu?

CEVAP

Evet

Sual: Vakit çıkmak üzere iken, hazırda temiz elbise de yoksa, Maliki’yi taklit edilip necasetli elbise ile namaz kılmak caiz mi?

CEVAP

Evet

Sual: Ağzında diş dolgusu olup Maliki’yi taklit eden, ihtiyaç olunca, mukimken iki namazı cem için, Hanbeli’'yi de taklit edebilir mi?

CEVAP

Evet

Sual: Necasetli su arıtmada çalışıyorum İş elbisemden başkası olmayınca, Maliki'yi taklit ederek namaz kılabilir miyim?

CEVAP

Temiz elbise bulunmazsa, Maliki taklit edilir

Sual: El kanamasından dolayı, Maliki'yi taklit edenin, ayağı kanasa, abdesti bozulur mu?

CEVAP

Evet

Sual: Maliki’yi taklit eden, abdest alıp namaz kıldıktan bir ay sonra, elinde yağlı boya görse, boyayı kazıyıp yıkasa, kıldığı namaz ve abdesti sahih olur mu?

CEVAP

Evet

Sual: Diş dolgusu, idrar tutamaması ve basurdan gelen kan sebebiyle Maliki'yi taklit edenin eli kanasa, abdesti bozulur mu?

CEVAP

Evet bozulur

Sual: Maliki'yi taklit eden, abdest aldıktan sonra, Maliki'ye göre niyet etmediğini hatırlasa, o anda niyet etse, sahih olur mu?

CEVAP

Evet sahih olur

Sual: Şafii mezhebini taklit ederken beş sene önce haccetmiştim Fakat kadınlara dokundum Haccım ve namazlarım sahih oldu mu?

CEVAP

O haccımı ve namazlarımı Maliki’yi taklit ederek kıldım denirse sahih olur

Sual: Dolgu sebebiyle Şafii’yi taklit ediyorum Hiç sebep yok iken, daha kolay diye, Şafii’yi taklidi bırakıp, Maliki’yi taklit etmem uygun mu?

CEVAP

Evet uygundur

Sual: Unutup necasetli elbise ile namaz kılan, namazdan sonra hatırlasa, (Bu namazı Maliki’ye göre kıldım) dese, sahih olur mu?

CEVAP

Evet

Alıntı Yaparak Cevapla