Yalnız Mesajı Göster

Estetik Yaptırmanın Caiz Olduğu Yerler Var Mıdır?

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Estetik Yaptırmanın Caiz Olduğu Yerler Var Mıdır?

Soru: Sayet bilmeden estetik yaptirttiysa ne yapilabilir Tövbe ile Allah affeder mi?

Insan hem iyilik hem de kötülük yapmaya uygun yaratilmistir Onun için zaman zaman isteyerek veya istemeyerek günahlara girebiliyor Bu konuda Kur’ani Kerim de, “Allah, kendisine sirk kosulmasinin disindaki istedigi kimselerin bütün günahlarini bagislar(Nisa Süresi,48;116)” buyurarak hangi günah olursa olsun affedebilecegini bildirmektedir

Kitaplarimiz da cani gönülden yapilan tövbenin Allah tarafindan kabul edilecegi ifade edilir Nitekim Allah’u Teala, “Ey iman edenler, nasuh tövbe ile tövbe edin ki Allah da sizin kabahatlerinizi affetsin ve altlarindan irmaklar akan cennetlerine koysun” (Tahrim Suresi,8) buyurarak yapilan tövbelerin kabul edilecegini beyan eder Ayette geçen nasuh tövbe ise söyledir:

1-Allah’a karsi günah isledigini bilerek, bu günahtan dolayi Allah’a siginmak ve pisman olmak

2-Bu suçu isledigi için üzülmek, Yaraticiya karsi böyle bir günah islediginden dolayi vicdanen rahatsiz olmak

3-Bir daha böyle bir suça dönmeyecegine dair bir karar içerisinde olmak

4-Kul hakkini ilgilendiriyorsa onunla helallesmek

Bir hadiste Peygamberimiz söyle buyurmus Nasuh tövbe sudur:

-Günahlara pismanlik

-Farz ibadetleri yapmak

-Zulüm ve düsmanlik yapmamak

-Kirgin ve küskünlerle barismak

-Bir daha o günaha dönmemek üzere karar vermek

Insallah bu sartlari yerine getirirsek Allah’in tövbelerimizi kabul edeceginden ümitli oluruz Ancak insan her zaman korku ve ümit içerisinde olmali Ne ibadetlerimize güvenip övünebiliriz Ne de günahlarimizdan ümitsizlige düsebiliriz Ben çok iyiyim, bu isi hallettim demek ne kadar yanlissa; ben bittim, beni Allah kabul etmez demek de o kadar yanlistir Ayrica, suçunu anlayip tövbe edip, Allah’a siginmak da büyük bir ibadettir
Selam ve dua ile

Alıntı Yaparak Cevapla