Konu
:
Pilav Ve Makarnaların Servis Edilmeleri
Yalnız Mesajı Göster
Pilav Ve Makarnaların Servis Edilmeleri
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilav Ve Makarnaların Servis Edilmeleri
PİLÂV VE MAKARNALARIN SERVİS VE YENME ŞEKİLLERİ
Batı ülkelerinde pilâv ve makarna ordövrden sonra servis yapılır
Fakat Türk sofrasında makarna ve pilav tatlıdan önceki son yemektir
Batı usûllerine göre donatılmış bir sofrada bile olsa Türkiye'de yemek veren Türklerin bizim usûlümüzü uygulamaları doğru olur
Pilâv yenirken bıçak kullanılmaz
Kaşık da kullanılmaz
Pilâv çatalla yenir
Makarna yenirken bıçak ya da kaşık değil çatal kullanılır
Ancak İtalyan usûlü uzun makarnalarda kaşığın yardımı gerekmektedir
Bu takdirde sağ eldeki çataiı batırdığımız makarnaları sol elimize aldığımız kaşığın içinin yardımı ile çatala rulolar halinde sarmak ve ondan sonra lokmayı ağıza götürmek gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul