Konu
:
Soğuk Büfenin Hazırlanması
Yalnız Mesajı Göster
Soğuk Büfenin Hazırlanması
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğuk Büfenin Hazırlanması
SOĞUK BÜFENİN HAZIRLANMASI
Soğuk büfe uzun bir masa şeklinde hazırlanır
Bunda en önemli husus masanın göze hoş görünmesidir
Masaya örtü olarak genelliklebeyaz renk tercih edilir
Renkli örtü kullanıldığı zaman üzerine irili - ufaklı tabaklar içinde konacak yiyeceklerin örtünün rengiyle uyumu göz önünde tutulur
Masa salonun kenarında ise servis yapılacak tarafına yemek tatlı tabakları içine konacak yiyeceklerin cinsine göre ayrı ayrı ve üşt üste yerleştirilir
Tabakların arasına kaşıklar çatallar bıçaklar ayrı ayrı istif edilir
Tam ortasına sebze ve meyvelerden meydana getirilmiş bir heven-gin konulması güzelliği bakımından önemlidir
Masanın servis tabaklarının hemen ön tarafına krik krakekmek kuruyemiş tabakları bulundurulur
Onların önlerine de çeşitli salata ordövr ve kanape tabaklariyle birlikte öteki yiyeklerin bulunduğu tabaklar konur
Soğuk büfe yiyecekleri soğuk olur
Biraz ılık yiyecekler de bulundurulabilir
Ancak sıcak yemek konulmaz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul