Konu
:
İngiliz Biçimi Servis
Yalnız Mesajı Göster
İngiliz Biçimi Servis
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İngiliz Biçimi Servis
İNGİLİZ BİÇİMİ SERVİS
6-8-10 veya daha fazla kişilere oturmalı yemeklerde yapılan servis biçimidir
Bu
sistem serviste tabak sıcaklıktan korunmak ve elden kaymaması nedeni ile temiz bir peçete alttan sol avuç içinde tutulur
Uzun servis tabağının bir ucu koltuk altı hizasına bir ucu dışarı gelmek üzere yerleştirilir
Davetli olan kişinin sol tarafından servis tabağı indirilerek hafif dahi değmeden çatal ve kaşıkla servis yapılır
Diğer taraftan garnitürlü olan yemekler örneğin; Balık Tavuk büyük parça et veya diğer etler tabağın ortasına garnitürleri et parçasının üst veya yanına yerleştirilir
Salçalı olan yemeklerin salçaları da üzerlerine gezdirilerek servisi yapılır
Buna karşılık mayonezle tartar salçasıyle verilen soğuk balıklar veya hollandez salçalı haşlama balıklar ve diğer kremalı yemeklerde salça yana konur
Bu sistem servisteservis yapan kişinin çok iyi yetiştirilmiş ve sanatını iyi işlemesi gerekmektedir
Ziyafetlerde imkân oldukça bu sistem tercih edilmektedir
Yemeklerin kişilere belirli porsiyonlarda dağıtılması davetlilerin rahat engelsiz olarak önlerindeki tabaklarına yemeklerin yerleştirilmesi nedeni ile uygun görülmektedir
İngiliz biçimi servisde çatal ve kaşığın çok maharetli olarak tutulması yemek ve garnitürün davetli olan kişinin tabağına bilgili yerleştirilmesi yönünden sanatlı bir servis biçimidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul