Konu
:
Sebze Yemeklerini Servise Hazırlama
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Yemeklerini Servise Hazırlama
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Yemeklerini Servise Hazırlama
SEBZE YEMEKLERİNİ SERVİSE HAZIRLAMA
Pişen sebze yemeklerini de göze hoş görünecek şekilde servise koymak gerekir
Kızartılan sebzeler renk ahengine göre tabağa yerleştirilip sofraya götürmelidir
Yağ et su karışımında pişen yemekleri de servis tabağına koyduktan sonra suyu fazla ise alınmalı üzerine yemeğin özelliğine göre maydanoz dalları limon vs
ile süsleyip servis tabağının kenarlarını temizleyip servis yapmalıdır
SEBZELERİN SERVİS VE YENME ŞEKİLLERİ
Sebze yemekleri sade yağlı ve etlileri olsun zeytinyağlıları olsun sofrada etlerden sonra pilâv makarna gibi yemeklerden önce servis yapılır
Sebzelerin yenilmesi sırasında bıçak kullanılmaz
Sadece kuşkonmaz gibi sertçe sebzelerde bıçak kullanılabilir
Bir de enginarın bıçakla kesilerek yenmesi bir dereceye kadar uygun olabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul