Konu
:
Sebze Yemenin Adabı
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Yemenin Adabı
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Yemenin Adabı
Sebzeler İngiltere'de çatal bıçakla Fransa'da yalnız çatalla yenir
Memleketimizde her iki şekilde uygulanır
Kızartma ve dolmalar gibi kuru olanları çatal ve bıçak kullanarak yiyebildiğimiz gibi bir lokma ekmek parçasını çatala destek yapmak şartıyla yiyebilirsiniz
Sulu ve etli sebze yemeklerini çatal bıçakla yemek bıçak yoksa bir lokma ekmek yardımıyla yemek lazımdır
Büyük ziyafetlerde yemeğin suyuna ekmek batırılmaz
Eğer mutlaka batırmak istiyorsanız çatalın ucuna küçük bir parça ekmek batırıp tabağı hiç yerinden oynatmadan batırıp yiyebilirsiniz
Bu hareketi yaparken tabağı sakın yerinden kaldırmayınız
Kuşkonmaz yememiz gerektiğinde uç kısımları bıçak ve çatalla yenir sap kısırdan bırakılır
Bazı hallerde de kalın kısımlarından elle tutup yumuşak yerlerini elle yemek mümkündür
Enginar yerken bıçak kullanılmaz
Zeytinyağlı enginar yalnızca çatalla yenir
Bazen ufak bir ekmek yardımı ile yenir
Enginar garnitür olarak yapraklan ile haşlanıp salçayla sofraya gelmişse sol eldeki enginann göbeğinden sıkıca tutup sağ elle enginar yapraklannı birer birer koparıp tabağa alman salçaya batırıp yumuşak tarafını emerek yemelidir
Emilen yapraklar düzgün şekilde tabağın içine bırakılmalıdır
Yapraklar bittikten sonra göbek kısmı salçaya batırılıp yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul