Yalnız Mesajı Göster

Servis Takımları

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Servis Takımları



SOFRA TAKIMLARI BIÇAK ÇEŞİTLERİ

YEMEK BIÇAĞI

22-23 santim büyüklüğünde normal yemek bıçağı (Büyük bıçak da denir)

STEK BIÇAĞI «STEAK»

21-22 santim büyüklüğünde yukardaki yemek bıçağının aynısı eti iyi kesmesi için ağzının yarısı veya tamamı testere gibi tırtıllı bıçak

BALIK BIÇAĞI

19-20 santim büyüklüğünde palet şeklinde keskin olmayan bıçak

KÜÇÜK BIÇAK

19-20 santim büyüklüğünde yetnek bıçağının küçüğüdür

A - Küçük bıçak denir

B - Desert (Tatlı bıçağı denir) En çok kullanılan bıçaklardan birisidir (Ordövrler mezeler tatlılar meyvalar) bu bıçakla yenir

MEYVA BIÇAĞI

Desert bıçağının küçüğüdür Meyveyi soyabilmesi için daha keskindir Her yerde bulunmadığı için yerine yukardaki desert bıçağı kullanılır

PEYNİR BIÇAĞI

19-20 santim büyüklüğünde palet biçimindedir Her yerde bulunmaz yerine yukardaki Desert bıçağı kullanılır

TEREYAĞI BIÇAĞI

17-18 santim büyüklüğünde iki şekil tereyağı bıçağı vardır Küçük palet şeklinde veya yukardaki Desert bıçağının küçüğüdür

HAVYAR BIÇAĞI

Havyan ekmeğin üzerine sürmeye yarayan 17-18 santim büyüklüğündedir İki çeşittir Birisi mala şeklinde ikincisi ağzı sapına eşit küçük bıçaktır

Alıntı Yaparak Cevapla