Konu
:
Servis Takımları
Yalnız Mesajı Göster
Servis Takımları
10-11-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Servis Takımları
SOFRA TAKIMLARI BIÇAK ÇEŞİTLERİ
YEMEK BIÇAĞI
22-23 santim büyüklüğünde normal yemek bıçağı (Büyük bıçak da denir
)
STEK BIÇAĞI «STEAK»
21-22 santim büyüklüğünde yukardaki yemek bıçağının aynısı eti iyi kesmesi için ağzının yarısı veya tamamı testere gibi tırtıllı bıçak
BALIK BIÇAĞI
19-20 santim büyüklüğünde palet şeklinde keskin olmayan bıçak
KÜÇÜK BIÇAK
19-20 santim büyüklüğünde yetnek bıçağının küçüğüdür
A - Küçük bıçak denir
B - Desert (Tatlı bıçağı denir
) En çok kullanılan bıçaklardan birisidir
(Ordövrler mezeler tatlılar meyvalar) bu bıçakla yenir
MEYVA BIÇAĞI
Desert bıçağının küçüğüdür
Meyveyi soyabilmesi için daha keskindir
Her yerde bulunmadığı için yerine yukardaki desert bıçağı kullanılır
PEYNİR BIÇAĞI
19-20 santim büyüklüğünde palet biçimindedir
Her yerde bulunmaz yerine yukardaki Desert bıçağı kullanılır
TEREYAĞI BIÇAĞI
17-18 santim büyüklüğünde iki şekil tereyağı bıçağı vardır
Küçük palet şeklinde veya yukardaki Desert bıçağının küçüğüdür
HAVYAR BIÇAĞI
Havyan ekmeğin üzerine sürmeye yarayan 17-18 santim büyüklüğündedir
İki çeşittir
Birisi mala şeklinde ikincisi ağzı sapına eşit küçük bıçaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul