Yalnız Mesajı Göster

Et Yerken Dikkat Edilecek Sofra Ve Görgü Kuralları

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Yerken Dikkat Edilecek Sofra Ve Görgü Kuralları



Etler çatal, bıçak yardımıyla yenir Daha evvelden masaya donmuş olan çatal ve bıçaklar et içindir

Yalnız başına çatal ve bıçak kullanılmaz Çatal sol ele bıçakta sağ ele alınarak kullanılır

Eti keserken kendinize en yakın olan parçaya çatalınızı iyice batırmız, sonra bıçakla kesip, çatalla sol elinizi ağzınıza götürüp yiyin Bıçak katiyen ağza götürülmez Bıçakla bütün parçalar kesilip tabakta bırakılmaz Ancak yenilecek miktar kadar kesip yemek lâzımdır

Sofrada kemik kafiyen emilmemeli ve ele alıp yenmemelidir

Ağıza kemik geldiğinde çatala alıp tabağa sessizce ve etrafa hissettirmeden koymalıdır Sulu et yemekleri yalnızca çatalla yenebilir Et büyükse yine bıçak ve çatalla yenilmelidir Büyük ziyafetlerde suya ekmek batırılmamalıdır

Eğer mutlaka suya ekmek batırmak istiyorsanız elinizle değil ekmek parçasını çatalın ucuna yerleştirip suya batırılmalıdır Bunu yaparkende tabağı kaldırmak, eğmek doğru değildir

Alıntı Yaparak Cevapla