Konu
:
Et Yerken Dikkat Edilecek Sofra Ve Görgü Kuralları
Yalnız Mesajı Göster
Et Yerken Dikkat Edilecek Sofra Ve Görgü Kuralları
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Yerken Dikkat Edilecek Sofra Ve Görgü Kuralları
Etler çatal, bıçak yardımıyla yenir
Daha evvelden masaya donmuş olan çatal ve bıçaklar et içindir
Yalnız başına çatal ve bıçak kullanılmaz
Çatal sol ele bıçakta sağ ele alınarak kullanılır
Eti keserken kendinize en yakın olan parçaya çatalınızı iyice batırmız, sonra bıçakla kesip, çatalla sol elinizi ağzınıza götürüp yiyin
Bıçak katiyen ağza götürülmez Bıçakla bütün parçalar kesilip tabakta bırakılmaz
Ancak yenilecek miktar kadar kesip yemek lâzımdır
Sofrada kemik kafiyen emilmemeli ve ele alıp yenmemelidir
Ağıza kemik geldiğinde çatala alıp tabağa sessizce ve etrafa hissettirmeden koymalıdır
Sulu et yemekleri yalnızca çatalla yenebilir
Et büyükse yine bıçak ve çatalla yenilmelidir
Büyük ziyafetlerde suya ekmek batırılmamalıdır
Eğer mutlaka suya ekmek batırmak istiyorsanız elinizle değil ekmek parçasını çatalın ucuna yerleştirip suya batırılmalıdır
Bunu yaparkende tabağı kaldırmak, eğmek doğru değildir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul