Yalnız Mesajı Göster

Yemeklerin Renk Ve Manzaraları

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemeklerin Renk Ve Manzaraları



YEMEKLERİN RENK VE MANZARALARI

Yemek renklerinin iştah üzerindeki güzel ve hoş tesirlerini kimse inkâr edemez Yemeklerde birbirinden ayrılmaz üç esas aranmaktadır Bunlar da renk manzara ve lezzettir

Nar gibi kızartılmış bir etin rengi ve manzarasiyle beraber kalitesi de yüksek olmalıdır Yoksa renk ve manzaranın ne kıymeti kalır? Ve iyi kalite bir yemeğe de iyi bir renk ve manzara temin edilmezse o da iştiha açmaz ve takdir kazanmaz

Bu sebepten büyük ziyafetlerde ve titiz aile sofralarında elektrik aydınlıklarının masa üzerine getirilecek muhtelif yemeklerin renklerini değiştirdikleri görülmektedir

Meselâ kırmızı ampuller altında mükemmel bir hindi mavi ampuller altında balıklar siyahımtırak renkler alırlar

Demek oluyor ki muhtelif renklerin sofra manzarasını bozdukları sabit olduğundan iştihayı muhafaza için tabiî renkten ayrılmamalıdır

Varılan sonuça göre sofraya sunulacak yemeklerin renkleri güzel olmalıdır

Ayni zamanda yemekleri tabaklara intizamlı ve tertipli bölmelidir ki manzaraları da hoş olsun

Zira altı üstüne gelmiş dolmaların içleri patlamış böreklerin peynirleri dağılmış ve nihayet karma karışık bir yemek iştihayı tamamiyle kapar

Alıntı Yaparak Cevapla