Yalnız Mesajı Göster

Kelimeler Üzerine Güzel Sözler

Eski 10-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Kelimeler Üzerine Güzel Sözler

BAŞARI-ÖDÜL

- Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdiği seçkin evlatlar sayesinde olmuştur (M Kemal ATATÜRK)

- Yenile yenile yenmeyi öğrendim (Bonaparte)

- Kaybetmekten korkanlar değil, mücadeleci olanlar başarırlar (Calderwood)

- Başarılı olmak için elimizden gelen her şeyi yaptığımız halde, mutlu olmak için hiçbir çaba harcamıyoruz (Chateaubriant)

- Bizim için en büyük zafer, rakiplerimize başarılı olacağımızı hissettirmektir (Ghandhi)

- Hayatta başarılı olmak için, ya bir kadına, ya bir işe yada bir hedefe sahip olmak gerekir(Vollmer)

- Bana göre güçsüzlük, haklının hakkını vermemektir(Bonaparte)

- İster gökte, ister denizin altında, ister dağ başında olunuz, yaptığınız işlerden dolayı yakanızı bırakmayacaklardır(Buddha)

- Demiri çürüten pas nasıl kendi içindeyse, suçluyu asıl cezalandıran da kendi vicdanıdır(Gandhi)

- Arzularının esiri olanlar, fırtınalı bir denizde seyreden gemiler gibi batarlar(Horace)

- Ne ekersen onu biçersin (Hz İsa)

- Eğer kötülük yapıyorsak mutluğu boşuna bekleriz Herkes yaptığı kötülüğün cezasını bir gün mutlaka öder(Hz Musa)

- Özendirmeyle korkakları savaşa, tembelleri ise çalıştırmaya yönlendirebilirsin(parker)

- Çiçeği ayağımızın altında ezebiliriz, ama yaydığı kokuyu ortadan nasıl kaldıracağız? (Voltaire)

- Meyvesini yediğin ağacın dalını kırma (İran sözü)

SÜKUT

- Benim için en geçerli şey, konuşmaya gereksinim duymamam olurdu (Confucius)

- Geçekleri getiriyorum diye bağırıp çağırmaktansa susmak daha iyidir (Descartes)

- Ağzımız kafes, kelimelerse bir kuş gibidir Ağzımızı açtığımızda kelimeler birer kuş gibi uçarak kontrolümüzden çıkarlar (Nobel)

AŞK-YAŞANTI

- Aşık olunca cansızdım dirildim, üzgündüm güldüm (Austin)

- Önemli olan aşık olduğun değil, aşık olmaktır (Chekhov)

- Doğa güneşe nasıl ihtiyaç duyarsa, insanlarda sevgiye aynı şekilde ihityaç duyarlar (Daudet)

- Aşk geldiğinde kimse görmez ama gidince herkes görür(Kocher)

- Gerçek aşk ateş gibidir Bir anda bütün duygularımızı harekete geçirir (Rousseau)

- Aşk güçlü bir ordu gibidir Bir anda kalbine, beynine ve bedenine saldırır (Voltaire)

- İnsanoğlu olayları tayin edemez, ama kendine ait fikirlere sahip olabilir Bu sayede biraz da olsa yaşamını yönlendirebilir(Allen)

- Kadının hayatını aşk, tahammül, fedakarlık ve duygusallık teşkil eder (Balzac)

- Ben kaderime boyun eğmem, onun benim önümde eğilmesini sağlarım (Beethoven)

- Hayat, rüyada bile sonsuzluğa doğru gitmektir (Browing)

- Hayatımızın çok hızlı akıp geçtiğinin farkında olmayıp, onun bir an önce geçmesini bekliyoruz (Carnegie)

- Yaşam bir serüvendir Hazır bir reçete değil (Churchill)

- Rüyamda hayatın güzel olduğunu gördüm, uyandığımda onu görev olarak kabul ettim (Harrison)

- Hayat bir oyundur Oyunda kaybedersek üzülmemeli, çocukların yaptığı gibi oyuna devam etmeliyiz (Jordan)

- Biz bu çağda yaşarken, taş devrinde yaşayanların günahı neydi? (Maeterlinck)

- Dünya işe yaramaz bir sürü insanla dolu, keşke bunları ortadan kaldırmak mümkün olsaydı! (Nietzsche)

- Yaşamayı sevenler sabahın şarkılarıyla uyanır, buna karşılık karamsar olanlar uyumaya devam ederler (Pushkin)

- Hayat ormana benzer, uzaktan bakıldığında güzeldir, ama içine girildiğinde güzelliğini kaybeder (Schopenhauer)

- Aşkını kaybedenin yaşamı, hiç aşık olmayandan daha iyidir (Tagore)

- Hayat çocuğa benzer, uyumasını istemiyorsanız onu oyalamanız gerekir (Voltaire)

- Hayatta ele geçen fırsatları kaçırmamak gerekir (Wallace)

KISKANÇLIK- BENCİLLİK

- Kıskancın bu dünyada elde ettiği sadece üzüntüdür Başkalarını mutlu görünce, kıskançlığı iki kat artar (Aristotle)

- Dünyada, çalışkan, ciddi ve dürüst olmasına rağmen, işleri yolunda gitmeyen insanlar kıskanç ve mutsuz olurlar( Barrow)

- İnsanoğlu dünyadaki tüm nimetlerin ona ait olmadığını kabul edebilseydi, kıskançlık diye bir şey olmazdı (Kopp)

- Kıskançlık yılan zehrinden daha beterdir Çünkü yılan zehri sadece bir kişiyi, kıskançlık ise hem başkasını hem de kendisini zehirler (Lubbock)

- Kıskanç insanı rahatsız etme, zaten kendisi rahatsızdır (Martin)

- Kıskançlık eğer yanıcılık özelikleri taşısaydı, dünyada hiçbir yakıta ihtiyaç kalmazdı (Yugoslav sözü)

- Bencillik, en belirgin aptallık örneğidir (Anderson)

- Kişinin kusurlarını kendisine söylememek, kusurların en zararlısıdır(Callinicus)

- Başkalarını örnek alma, kendini tanı, olduğun gibi görün ve buna inan, çünkü dünyada senin gibisi yoktur (Carnegie)

- Üç şey serttir: Çelik, Elmas ve kendini tanıma (Franklin)

- Kendinden laf etme bırak başkaları anlatsın (Kauntiz)

- Arzularının önüne geçemeyenler, bu arzuları yerine getireceklerine söz verenlerin kölesi olur (Bon)

- Sen beni eleştirirken kendini haklı buluyorsun da, neden seni eleştirdiklerden şikayetçi olup onları haksız buluyorsun(Navarro)

- Socratese kendi kavimlerinin onlarınkinden daha üstün olduğunu söylemişler Socrates Olsun, siz kavminizden bir şeyler almışsınız bense kavmime bir şeyler vermişim Bu durumda ben kavmimin kıvancı, sizse utancısınız cevabını vermiş (Socrates)

- Deve kendi hörgücünü değil, komşusunun hörgücünü görür (Marekeş Sözü)

- Gözün ağrırsa eline, karnın ağrırsa midene hakim ol (Özbek sözü)

- Cömert derler maldan ederler, yiğit derler candan ederler (Türk sözü)

- Kendimizden memnun değilsek, başkalarından da memnun olmayız(Anonim)

DALKAVUKLUK-HIRS-AÇGÖZLÜLÜK

- Dalkavuklar ve bilim adamları, birbirleriyle asla anlaşamazlar (Bonaparte)

- İnsan övülmekten ne kadar hoşlanırsa, dalkavukluktan da o kadar nefret eder (Carnegie)

- Olduğundan fazla göstermek, kendinle alay etmektir (Field)

- Dalkavuk sahte paraya benzer Biz desteklersek değer kazanır (Rochefaucauld)

- Bazı insanlar bir kemik parçası için kendilerini köpek yerine koyarlar (İsveç Sözü)

- Dünyaya hakim olan güç, ahmaklık, korkaklık ve açgözlülüktür (Einstein)

- Açgözlülük hastalığından kurtulmak mümkün değildir (Hunt)

- İnsanlar genelde sahip olamadıkları şeylerden söz ederler (Kenyon)

- Hırslı insanların gözünü ancak toprak doyurur(Lubbock)

- Açgözlü ipek böceğine benzer Tıplı ipek böceğinin kozasının içinde hareket etmesi gibi ne kadar kendi etrafında dönerse dönsün Kurtuluşu mümkün olmayıp ölüme mahkumdur (Pope)

- Düşmanlığın nedeni servet hırsı, zorla saygı görme hırsı ve görüşünü kabul ettirme hırsıdır (Taylor)

ZULÜM-SİTEM-ÜZÜNTÜ

- Yağmur hem mazlumu hem zalimin başına yağar Ama en çok zarar gören mazlumdur Çünkü zalim şemsiyesini eline almıştır bile (Bacon)

- Acı çekmek ölmekten daha büyük cesaret ister (Bonaparte)

- Ruhumun güçlenmesini sağlayan, çektiğim acılardır (Descartes)

- Eski çağlarda aslanların önüne atılan köleler, gladyatörlerin eğlence kaynağıymış (Ewing)

- Güldürmesini biliyorsan ağlatma, sevindirmesini biliyorsan üzme! (Jawel)

- Gece ne kadar karanlık ve ürkütücü olsa da sabredersek gündüzü görebiliriz (Klauber)

- Sıkıntılar gecenin karanlığında bile yolunu bulur (Otto)

- Bazen bir bakış bir damla göz yaşı çok şey anlatır Bunu ciltler dolusu kitapta bile anlatmak mümkün olmaz (Sherman)

- Kötülük yapmak için elimize sayısız fırsat geçer Ancak iyilik yapmak için senede bir kere bile fırsat bulamayız (Voltaire)

- Erkeğin gözyaşı zayıflığını, kadınınki ise kurnazlığını gösterir (italyan sözü)

YALAN-DÜŞMAN

- Doğru söze yalan karıştırmak, altına başka madenleri karıştırmaya benzer, dayanıklılığı artarken değeri düşer (Bacon)

- İnsanla hayvan arasındaki fark: konuşmak ve yalan söylemektir(France)

- Yalan kar topuna benzer Yuvarlandıkça büyür (Luther)

- Yalan bir sıkıntıyı halleder, ama yerine binbir sıkıntı getirir (Porter)

- Yalan söylemek kılıç darbesi gibidir, yara geçse de izi kalır (Sadi)

- Yalan söylemek günahların en zevklisidir Bunun için insanlar yalan söylemekten kaçınmazlar (Çin sözü)

- Düşmanlık ve kini içinizde beslemeyin, yükü çok ağırdır (Arnold)

- Dostlukları düşmanlığa çevirmek kolay, düşmanlığı dostluğa çevirmek zordur (Astor)

- İnsanların art düşünceleri yoksa, onlara istemedikleri hiçbir şey yaptıramazsın (Atatürk)

- Düşmanlarını dost gibi gör, çünkü hatalarını ancak onlardan öğrenebilirsin (Franklin)

- Hatalarını öğrenmek istiyorsan, dostlarından değil düşmanlarından sor (Jordan)

- Düşman kazanmak istiyorsan, kendini dostlarından üstün göster, dost kazanmak istiyorsan, onların senden üstün olduğunu kabul et (Monti)

- En yakın dostumuz düşmanımızdır, çünkü bütün sırlarımızı bilir (Watson)

- Dostun yoksa düşmanda yaratma (yunan sözü)

Alıntı Yaparak Cevapla