Prof. Dr. Sinsi
|
Kelimeler Üzerine Güzel Sözler
YENİLGİ-UMUTSUZLUK
- Atalarımız çaresizliklerini hep göklerde aramışlardır, ancak gökler herzaman masumdur (Allen)
- Umutla umutsuzluğun arası bir adımdır (Bonaparte)
- Başarısız olduğunuz zamanlarda mutsuzluğa kapılmayın, çünkü başarısızlığın nedeni tembelliğinizden kaynaklanır (Ledoux)
- Her konuda olumsuz davranırsanız, olabilecek şeyleri de başaramazsınız (Sand)
- Yenilgiler zafere giden yolun basamaklarıdır Birinci basamakta umutsuzluğa uğrayıp mücadeleden vazgeçerseniz hiçbir zaman zafere ulaşamazsınız (Trecee)
- Kolay kazanılan şeylere değer vermeyiniz (Alman sözü)
- Benden başka sırtımı kaşıyan çıkmaz (İran sözü)
YALNIZLIK- KÖTÜ ALIŞKANLIK
- Hayatta açlıktan sonra yalnızlık gelir (Barnes)
- Dünyada en mutlu insanlar delilerdir Çünkü yalnız olduklarını asla hissetmezler (Kotzebue)
- Aşkın oluşmasını sağlayan yalnızlıktır (Bruyere)
- İnsanın bu dünyada bir seveninin olmadığı düşüncesi kadar, kahredici bir şey yoktur (Lubbock)
- Hayatta yalnızlıktan başka arkadaş bulamadım (Talma)
- Benim alkol kullanmamın nedeni, iyi ve hoş saatlerimin nasıl geçtiğini öğrenmektir (Astor)
- Meyhane yanı, deliliğin şişe şişe satıldığı mekan demektir (Savile)
- Eğer alkolün bir gıda olduğunu söylersem, insanlara ayıp etmiş olurum; çünkü alkol insanların kaslarını yumuşatıp, beyin ve düşüncesini durdurarak insanı hayvan şekline sokar (Senoa)
ERKEK-KADIN
- Erkekler kadınları anlamaya çalışır, ama sadece onlarla evlenmeyi başarabilirler (Baker)
- Erkekler şaraba benzer Kimileri ekşir ama en iyi olanları yıllandıkça güzelleşir (Papini)
- Bir insanın erkek olup olmadığını, sözünden değil, yaptığı işten anlarsın (Platon)
- Her erkek damat olabilir Ama adam asla! (Yunan sözü)
- Kadın erkeğin gerdanlığıdır Taktığın gerdanlığa dikkat et! (Austen)
- Kadınlar, matematiğe çok yatkındır Çünkü yaşlarını ikiye bölerler Satın aldıklarının fiyatlarını ikiyle çarparlar Kocalarının maaşlarını üçe katlarlar Arkadaşlarının yaşlarına da en az elli yıl ilave ederler (Austen)
- Hemşirelerin kadın olmasının nedeni, kadınların acıya daha duyarlı ve sabırlı olmalarından ileri gelir (Balzac)
- Ağlamak kadının tesellisi, erkeğinse rezilliğidir (Bonaparte)
- Kadınımsı erkeklerden ve erkeğimsi kadınlardan nefret ederim, herkes kendi rolünü oynamalı!(Bonaparte)
- Kadın bir cam gibi nazik ve kırılgandır; onun direncini ölçmeye kalkmayın, her an kırılabilir (Cervantes)
- Kadınların bize verdiği ilhanla şaheserler yaratıyoruz (Dumas)
- Kokusu olmayan güzel çiçekler gibi güzel, ama sevimsiz olan kadınlarda mevcuttur (Hand)
- Kadını güzel yapan Tanrı, sevimli yapanda şeytandır (Hugo)
- Kadın doğanın en güzel varlığıdır Güzelliğine iyi huy, aş ve sanat ilave olursa kapısını çaldığı erkeğin bulabileceği en büyük nimet olur (Kaufman)
- Kadının yüreği öyle bir uçurumdur ki, derinliğini ölçmek imkansızdır (Fontaine)
- Kadın, yaşını doğum tarihinden itibaren değil, evlendikten sonra hesaplar (Lodge)
- Kadınlar çocukları erkeklerden daha iyi anlarlar Aslında erkeklerin hepsi de birer çocuktur (Nietzsche)
- Kadın bekarken sadece evlenmeyi, evlendikten sonra ise her şeyi ister (Shakespeare)
- Güzel kadın insanın gözüne, huyu güzel kadın ise ruhuna hitap eder (Voltaire)
- İki çeşit kadın vardır: birisiyle zengin, diğeriyle fakir olursun (Arap sözü)
- Kötü kadın, erkeğin içinde er geç boğulduğu bataklık gibidir (Afrika sözü)
- Arkalarına bakmadıkları halde görebilen varlıklar, kuşlar ve kadınlardır (Fransız sözü)
- Kadınlar manzarası güzel dağlara benzer Onları ancak uzaktan seyredip zevk alabilirsiniz (Japon sözü)
DENEYİM
- Eğer alışkanlık gözlüğün yoksa, deneyim gözlüğünü kullan Alışkanlık gözlüğün varsa, bunun üzerine deneyim gözlüğünü de ilave et (Basse)
- Deneyimler, en iyi öğretmenlerdir Yalnız okul masrafları biraz çoktur (Carlyle)
- Tecrübelerime dayanarak söylüyorum İnsanların bedeni ve ruhu bir bütündür Biri acı çekerse, diğeri onu paylaşır (Chasterfield)
- Tecrübelerim bana göstermiştir ki, yirmi dört saat içinde en az beş dakika ahmaklık yaparız En mutlu insanlar, bu süreyi beş dakikanın üstüne çıkarmayandır (Franklin)
- Bir ömür boyu çekiçle çiviyi taşa çakmak için uğraştım, şimdi anlıyorum ki çekiç, çivi ve taş benmişim (Kaufman)
- Deneyim, koparılınca bozulan, koparılmamış bir meyve gibidir (Sokrates)
- Deneyim, yumuşak yatağa ve kuş tüyü yastığa yatılarak kazanılmaz (Wilde)
EVLİLİK
- Aşk evliliğin sabahıysa, evlilik aşkın akşamıdır (Balzac)
- Evliliğin sessiz ve sakin sürmesi için ya koca sağır ya da kadın dilsiz olmalı (Cervantes)
- Sadece antikacılarla evlenin Çünkü yaşlandıkça değeriniz bilinir (Christie)
- Evlilik kuşatılan kente benzer İçindekiler dışarı çıkmaya, dışındakiler içeri girmeye çalışırlar (Franklin)
- Evlilik badem içine benzer, yemeden acımı, tatlımı bilinmez (Fontaine)
- Sokrata Evlilik mi yoksa bekarlık mı daha iyi; diye sorduklarında her ikisinde de pişmanlık duyarsınız demiş (Sokrates)
- Evliliğin üç haftası tanışmak, üç ayı sevişmek, üç yılı kavga etmek, otuz yılı da katlanmaktan ibarettir (Taine)
- Eşinize bir kitap gibi davranın, sıkıcı bölümlerini okumasanız da olur (Wallece)
- Evlilikle karpuz arasındaki benzerlik, bazen iyi ama çoğunlukla ham çıkmasıdır (İspanyol Sözü)
SEVGİ
- Sevginin dili yoktur, onu sağır ve dilsizlerde anlar (Bulmer)
- Biz bizi sevenlerin ürünüyüz (France)
- Herkesten sevgi beklemeyin, çünkü onu siz yaratacaksınız (Horace)
- Sevmekler acıma duygusunu birbirine karıştırmayın Sevmek sevilmenin ödülüdür (Karlfeldt)
- Dostun için tüm sevgini ortaya koyma, çünkü azaldığında sevginden şüphe eder (Kraepelin)
- Sevgi tıpkı açık havadaki yüksek ses gibi yankı yapar (Lubbock)
- Eğer dünyaya tekrar gelebilseydim herkese karşı şefkatli olurdum Bu, imkansız olduğuna göre şu andan itibaren bu yolda ilerlemeliyim (Morris)
- Dil ve gönül her zaman aynı şeyi istemez Dilin istediği bazen gönül, gönlün istemediğini de bazen dil istemez (Porter)
- Kendisiyle barışık olmayan, başkalarını da sevemez (Rhodes)
- Sevgi ve acıma insanlık vasfıdır Hiddet ve şehvet ise hayvanlık vasfıdır (M C Rumi)
- Buddha, ölmeden önce hayatını iki kelimede özetledi: Sevgi ve şefkat (Toynbee)
- Kalbini hediye ettiğinde dikkatli ol (Afrika Sözü)
- Sevgiyi balıktan öğrenin, çünkü o sudan çıktığında ölür (İran sözü)
- Bahçıvan, bir gül için dikenlerin kölesi olur (Türk Sözü)
BİLGİ
- Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak gerekir (Balzac)
- Gençken bilim ağacını dikmezsek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir ağacımız olamaz (Chamfort)
- Seni yönlendirmeyen ilim ilim değildir (Cholthon)
- İlim susamış insana benzer İçtikçe daha çok susar (Engel)
- İlim ve teknikler ilerledikçe insanların pislikleri ortaya dökülür (Herder)
- Her büyük adam büyük bir bilgin, ama her büyük bilgin büyük adam değildir (Krapp)
- Bildiklerimiz değil, doğru zannettiklerimiz başımızı belaya sokar (Lincoln)
- İlim okyanusa benzer, ben ve bazı arkadaşlarım bu okyanusun birkaç damlasından içme şansına sahip olduk (Newton)
- Bütün bildiğim, bir şey bilmediğimdir (Socrates)
- İlim ağaca benzer, yürekte köklenir meyvesi ise ağızdan çıkar (Tilden)
- İlim insanların tacı, servetse boyuna takılan zincirdir (Vicoi)
- İlim hem bildiğinizi hem de bilmediğinizi bildirmek içindir (Çin sözü)
- Bildiğin işi yap, bilmediğine ise burnunu sokma (İran sözü)
ZAMAN
- Zaman öldürmek en pahalı harcamadır (Balzac)
- Olaylar, her an ince bir tele bağlıdır Bilgili insanlar, bu olaylardan faydalanıp gerekli işleri zamanında yaparlar (Bonaparte)
- Zaman herşeyi kaybettirir, ama sadece aşkı ebedi kılar (Clairon)
- Geçmiş veya gelecek yoktur Sonsuz bir Şimdi vardır (Cowley)
- Mutlu insan her anından faydalanır ve kendi kendine şöyle der: Ben bugün mutluyum, yarına Allah bilir (Durante)
- Eğer hayatı seviyorsan, zamanı öldürme, çünkü hayatın zamana bağlıdır (Franklin)
- İnsanın, ömrünü yarısını tartışmayla geçirecek kadar zamanı yoktur Geçmişi unutup geleceğe bakmalısınız (Lincoln)
- Değerli Dostum! İhtiyacın karşında malını ve mülkünü kullan, ama bir saatini bile boşuna harcama, değerini tayin edemezsin (Marden)
- Siz zamanınızı kaybetmiyorsunuz, zaman sizi kaybediyor (Moliere)
- Zamanın öldürülmesinin basit örneği, telefon konuşmalarıdır (Rinehart)
- Zamanımı kullanmasını bilemedim, şimdi o beni kullanıyor (Shakespeare)
- Zaman su gibi akıp gidiyor derler, halbuki, zaman değil biz geçip gidiyoruz (Weber)
- Sabahın bir saati, gecenin iki saatinden daha iyidir (Afrika sözü)
- Boşa geçen zamana üzülmek rüzgarı kovalamaya benzer (Rus Sözü)
- İnsanın, en samimi arkadaşının bile yabancı saydığı öyle bir saati vardır ki (Anonim)
- Çözemediğimiz olayları zamana bırakıp beklemekten başka çare yoktur (Anonim)
İLETİŞİM
- İnsan aynı huyu taşıyan insanlarla iletişim kurarsa, bu iletişim sayesinde hem cömert hem de cömert insanlara daha yakın olur (Cicero)
- Mütevazi bir insanla diyalog kurmak, alim olduğu halde kendini beğenmiş bir insanla diyalog kurmaktan daha iyidir (Cullen)
- Nasıl davranırsan tıpkı ayna gibi sana öyle geri yansır (Goethe)
- Görüşme adabını bilmeyen kişi alim bile olsa gerçek kişiliğini gösteremez (Liard)
- İki insanın uzun süre görüşmesi, ikisini de öylesine etkiler ki, sadece huy ve ahlakları değil, ses tonları bile birbirine benzer (Lavater)
- Kötü arkadaşın verdiği zarar vücuduna değil, ruhunadır (Leitner)
- Birinin kimliğini öğrenmek istiyorsan, kendisinden değil, arkadaşından sor (London)
- Kötü niyetli insanlara diyaloga girmeyin, sizi pişmen etmese bile mutlu da edemez (Platon)
- Kötü insanlarla görüşmek, ilk günde rezillik gibidir Sonraki günlerde alışır, hatta onları öpebiliriz bile (Pope)
- Kendini bilgin sanan cahille görüşme (Roubillac)
- Doğru insan doğru insanla iletişim kurmalı, ama maalesef bu böyle olmuyor (Shakespeare)
- İnsanlar görüştükleri insanları titizlikle seçmeli, çünkü davranışlar bulaşıcı hastalıklar gibi birbirine geçerler (Shakespeare)
- Eğer siz kişilikli ve ahlaklı insanlarla oturup kalkarsanız onların özellikleri size de geçer ( Smiles)
- Soğuk çay ve pilavı kabul edebiliriz ama asık suratlılığı asla (Çin sözü)
|