Konu
:
Sütlü Tatlıları Nasıl Hazırlamalı?
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Tatlıları Nasıl Hazırlamalı?
10-11-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Tatlıları Nasıl Hazırlamalı?
SÜTLÜ TATLILARI NASIL HAZIRLAMALI?
Bol tarçınlı light sütle yapılmış az şekerli ya da tatlandırıcı ile yapılmış olan kazandibi son derece doğru tatlı seçeneklerinden biridir
Güllaç yağsız süt ile azşekerli, ceviz ya da bademli ve bol tarçınla hazırlanırsa harika bir ara öğün olacaktır
Tatlı tüketimini iftar ya da sahur öğününde yapmaktansa, ara öğün olarak yapmak daha sağlıklı olacaktır
Ramazan süresince kan şekeri dengesi açısından tatlılarımızda tarçını bol kullanmakta fayda var
Ama bu demek değil ki; istediğim kadar tatlıyı tarçınla yersem sorun olmaz!Tatlı tüketimimiz daima küçük porsiyonlarda olmalıdır
Hamur tatlıları mümkün olduğunca tüketilmemeli, örneğin baklava yiyeceğim diyorsak maksimum 1-2 dilim alınmalıdır
NE KADAR TATLI YİYEBİLİRİZ?
Haftada iki ya da üç defayı geçmemek koşuluyla Ramazan'da sütlü tatlı tüketilebilir
Ancak haftada kaç kez ne miktarda tatlı tüketilebileceği kişiye özgüdür
Kilo problemi yaşayan ve Ramazan'da kilo almak istemeyen bireyler için bu durum haftada veya 15 günde bir iken; kilo problemi veya şekerli gıdalarla ilgili bir sorunu olmayan bireylerde bu oran haftada üçe kadar çıkabilir
SAHURDA TATLI TÜKETMEYİN
Sahurda tüketilen şekerli besinler, gün içinde çok acıkmanıza ve kan şekerinizde dalgalanmalara sebep olacaktır
Tatlı tüketilmek isteniyorsa; bir tatlı kaşığı kadar pekmez, bal veya reçel gibi yiyeceklerden birinin yenmesi yeterlidir
DONDURMA İYİ BİR ALTERNATİFTİR
Meyveli dondurma tatlıları ya da sade dondurma Ramazan ayı süresince tatlı olarak tüketilebilecek iyi seçeneklerdendir
Örneğin;dondurmalı armut tatlısıya da meyve salatası üzerine konulmuş iki top sade dondurmalı bir tatlı kişiye kendisini iyi hissettirecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul