Yalnız Mesajı Göster

Lavantafruze Ye Lalaped Tatlısı

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lavantafruze Ye Lalaped Tatlısı






2 çorba kaşığı yoğurt
4 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Tuz ( bir tutam )
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi

Kızartmak için:
Sıvıyağ

Şerbet için:
15 su bardağı tozşeker
15 su bardağı su
Derin bir kabın içerisine yoğurdu koyun Yumurta, süt, tereyağı ve bir tutam tuz ekleyip çırpın Un ve kabartma tozunu karıştırarak yoğurta ilave edin Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın Karışımdan kaşık kaşık dökerek kızartın Lokmaları tencereye alıp soğutunŞerbet için şeker ve suyu kaynatın Soğumuş lokmaların üzerine sıcak şerbeti dökün ve şerbeti çekince servis tabaklarına alın Çekilmiş ceviz içi serpip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla