Konu
:
Lavantafruze Ye Lalaped Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Lavantafruze Ye Lalaped Tatlısı
10-10-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lavantafruze Ye Lalaped Tatlısı
2 çorba kaşığı yoğurt
4 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Tuz ( bir tutam )
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbet için:
1
5 su bardağı tozşeker
1
5 su bardağı su
Derin bir kabın içerisine yoğurdu koyun
Yumurta, süt, tereyağı ve bir tutam tuz ekleyip çırpın
Un ve kabartma tozunu karıştırarak yoğurta ilave edin
Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın
Karışımdan kaşık kaşık dökerek kızartın
Lokmaları tencereye alıp soğutun
Şerbet için şeker ve suyu kaynatın
Soğumuş lokmaların üzerine sıcak şerbeti dökün ve şerbeti çekince servis tabaklarına alın
Çekilmiş ceviz içi serpip servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul