Yalnız Mesajı Göster

Cinsellikte En Çok Merak Edilenler

Eski 10-10-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Cinsellikte En Çok Merak Edilenler

Acaba Vajinismus muyum?

Her 100 kadından birinin vajinismus sorunu yaşadığı araştırmalarla kanıtlandı

‘Eşimle beraber olamıyoruz Birçok yerde araştırdım ve okudum Sanırım Vajinismus var bende! Eşim çok anlayışlı Ama ben onu mutlu edemiyorum Onun isteklerini karşılayamıyorum Bacaklarım kasılıyor Bu olayı kimseyle paylaşamıyorum Ailelerimiz bizden çocuk bekliyor Kimseyle görüşmek ve konuşmak istemiyorum Buraya geldim ama bilmiyorum bir şeyler değişecek mi? Böyle bir durum yaşayan başka danışanlarınız var mı ve tedavi yüzdesi nedir?’ Kendi kendine teşhis sonucu ilk olarak kimseyle paylaşamama ve sorunu çözmeye çalışma Bu durumu kendine yakıştıramama Eşine yönelik suçluluk hissetme Tek başına baş edemeyeceğine inandığında bir uzmandan yardım alma Gerçekten çözüm olup olamayacağı konusunda şüphe ve kaygılardan kaynaklanan karamsarlık

Böyle bir durum yaşayan kişi ile karşılaşan terapistin tabii ki sihirli bir değneği yok Tek başına da herhangi bir şey yapması imkansız Kurulacak iletişim ve yaklaşım çok önemli Bu soruna neden olabilecek durumları gözden geçirmek gerekir Aile yapısını, geçmişte yaşanan olumsuz bir olay olup olmadığını, cinsel bilgilerle ilgili yanlış yapılandırmayı, korku ve kaygılarını, ilişki ile ilgili beklentilerini ve sorunu yaşayan erkek ve kadının kişilik özelliklerini belirlemek çözüme ulaşma da geçerli bir yöntemdir

Yılan ve vajinismus"

Cinsel sorunu yaşayan kişilere yaklaşım ve kurulacak iletişim başlangıç için çok önemli Güven ortamı oluşturulduktan sonra sorunun kaynağı üzerinde konuşulur Bunun pek çok sebebi olabilir Neler olabileceğini örneklerle belirlemeye çalışabiliriz

Bir danışanım korkularından bahsetmişti Çocukluk döneminde yaşadığı bir olayı anlatmıştı 4-5 yaşlarındaki iken bahçelerindeki su kuyusunun dibinde yılanın kurbağayı yediğini görür Daha sonra o kuyuya terliği düşer Babası terliğini almaya çalışırken babasının kuyuya düşeceğinden korkar Bu olaydan sonra yılan ismini ifade edemediğini ve resmine bakamadığını söyler Evlendikten sonra eşinin penisinin şeklini ve hareketlerini yılana benzettiğini ve korktuğunu, ona dokunamadığını ifade eder Ayrıca danışanımla görüşmeler sonucunda aslına onun büyümek istemediğini ve çocuk kalmak istediğini ortaya çıkarmıştık

Alıntı Yaparak Cevapla