10-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hasta Ziyareti Sünnettir
Hasta ziyareti sünnettir
Hadis-i şeriflerd e buyuruluy or ki:
(Müslümanı n, Müslüman üzerinde beş hakkı vardır: Selamını almak, hastalanı nca ziyaret etmek, cenazesin e gitmek, davetine icabet etmek, aksırıp da elhamdüli llah dediği zaman, yerhamüka llah demektir ) [Müslim]
(Hasta ziyareti için bir mil, iki kişinin arasını düzeltmek için iki mil, Allah için dost edindiğin birini ziyaret için üç mil uzakta da olsa git!) [İbni Ebi-d-dünya]
(Allahü teâlâ birine, (Ben hastaland ım, beni ziyarete gelmedin) buyurur O kimse, (Ya Rabbi, seni nasıl ziyaret edeceğimi bilmiyoru m) deyince de, (Falanca Müslüman hastaland ığında, ziyaret etseydin, beni bulurdun) buyurur ) [Müslim]
(Bir hastayı ziyaret edenin kefili Allah olur ) [Hâkim]
(Hastaları ziyaret ediniz Dua etmelerin i isteyiniz Şüphesiz hastaları n duası makbul, günahları da affedilmi ştir ) [Deylemi]
(Hastaları ziyaret etmenin, cenazeler i uğurlamak tan daha büyük sevabı vardır ) [Deylemi]
(Kim bir hastayı ziyaret ederse, dönünceye kadar Cennet bahçesi içerisind edir ) [Müslim, Tirmizi, İ Ahmed]
(Sünnet uygun abdest alıp, hasta olan Müslüman kardeşini, Allah rızası için ziyaret eden yetmiş yıllık yol mesafesi olan Cehennemd en uzaklaşır ) [Ebu Davud]
(Hastaları da ziyaret edin ) [Buhari]
(Hasta ziyareti güzel iştir ) [Taberani]
(Hasta ziyaretin e giden kimse, Allahü teâlânın rahmetine girer, onun yanında oturunca da bu rahmete gömülmüş olur ) [Beyheki, İ Ahmed]
(Sırf Allah rızası için, arkadaşın ı veya bir hastayı ziyaret eden için, Allahü teâlâ buyurur ki: Ne güzel ettin Cennette kendine bir köşk hazırlamı ş oldun ) [Buhari]
(Bir hastayı ziyaret edip, yanında bir miktar oturan Müslümana, bir an günah işlenmemi ş bir yıllık amel sevabı verilir ) [Ebu Nuaym]
(Hastayı ziyaret eden kimse, müsafeha etsin ve elini hastanın alnına koyup, halini sorsun ve onun için şifa ve uzun ömür dilesin, ondan dua da istesin Çünkü hastanın duası melekleri n duası gibidir ) [Beyheki]
Peygamber efendimiz, ziyaretçi ye çok sevap verildiği ni bildirinc e, oradakile r, hastaya da sevap olup olmadığın ı sordular (Hastaya kat kat daha çok sevap verilir) buyurdu (Taberani)
|
|
|