10-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yusuf İle Züleyha'dan...
YUSUF İLE ZÜLEYHA’dan(kalbin üzerinde titreyen hüzün)
………Rabbim,dedi Yusuf,sen bana,kendi isteğimin dışında şu iklimde ve şu odada bulunduğum şu anda,Züleyha’yı istememeyi isteyebilmeyi nasib et Katından bir esirgeme ver Değil mi ki, isteğe yaklaşınca,istememeyi istemek artık imkansızlaşır Bu yüzden değil mi Rabbim,senden gelen yasaklar “yapma”ile değil”yaklaşma”emri ile başlar Yaklaşırsam eğer şu içimdeki doğal olan akışla Züleyha’nın ırmağına,yaklaştıktan sonra “yapmam”diyemem Üstelik yaklaşırsam eğer yapmamayı da artık dua edemem Daha kolay olan “yapma” değil “yaklaşma”
Öyleyse aslolan :”yaklaşma”Öyleyse Rabbim insan yaratılmışlığımın sorumluluğuyla en fazla baş başa kaldığım şu anda,şu odada,sen bana istememeyi isteyebilmeyi nasib et Beni insan yaratılmışlığın en doğal akışını kendine ait olmayandan sakındıracak güçle insan et
Rabbim,diye devam etti Yusuf duasına İ stemeyi istemek kadar istememeyi istemek de zor Biliyorum ki katından bir koruma dökülmezse varlığıma,nefsimin altından kalkamam Son hızla aşağı doğru ilerleyen bir teknenin içinde yukarı doğru koşarak Bahr-i Umman’ı aşamam Benim tedbirim senin takdirinden küçüktür
Böyle dua edince Yusuf,ona Rabbinden bir işaret geldi Her şeyin kalpte başlayıp kalpte bittiği mevsimde,her şeyin kalpteki rengine göre isim aldığı yerde Masun ve masum olan Yusuf bu duayı etmiş olma yürekliliği ile peygamberdi Ve o iffet demekti
SONRA:YUSUF’UN ELLERİ
Yusuf’un elleri bir salkım üzüm
Bir ak zambak ,şakağında Yusuf’un eli
Kimi parmakları elif,tırnakları karanfil
Kimi parmakları kalem,tırnakları gül
Elleri Yusuf’un
Elmacık kemiklerinde gezinirken bir dağ lalesi,incecik bıyıklarının üzerinden geçerken bir demet kiraz çiçeği,gül yağıyla ovalarken sakalını bir sümbül çelengi siyah,simsiyah saçlarınıngecesine düşerken Yusuf’un elleri,bir nar çiçeği
Bir nar çiçeğini ezebilir mi benim Yusuf’um
Yusuf’un elleri yoksa ben de yokum
Yusuf’un elleri,alnında bir esmer kelebek,Yusuf’un eli şahdamarında,Züleyha’ya yakın ölüm
Dudaklarının üzerinde duraklıyorsa bir an,Züleyha’nın kalbi demektir Yusuf’un elleri
Çenesine dayalıysa Yusuf’un elleri, Züleyha’nın kalbinde demektir Yusuf’un eli
Kaç zamanı araladı Yusuf’un elleri
Kaç zamandır yed-i beyza Yusuf’un eli
Yanağında gezinirken,bir demet nergis,bir sap suçiçeği Yusuf’un elleri
Bir yasemen dalı,dizinin üzerinde unutulmuşsaYusuf’un sağ eli
Bir Yusuf çiçeği
Yusuf’un sol eli
|
|
|