Yalnız Mesajı Göster

Bazen Zehir Altın Tasta Verilir

Eski 10-10-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Bazen Zehir Altın Tasta Verilir

"Eğri cetvelden düz çizgi çıkmaz Doğruya yanlışla gidilmez Ateş, ucundan yakaladığı zaman bütün birikimi alıp gidebilir İnsan bir kere tökezlemeye görsün, bundan sonra olaylar ardı ardına gelir"
ne doğru bir düşünce

NÜKTE: Abdülkadir Geylani (KS), bir gün mihrapta oturmuş zikir ve murakabe ile meşgulken gaipten bir ses gelir: “Ey Abdülkadir kulum! Ben senden bütün amel yükümlülüklerini kaldırdım” Abdülkadir Geylani (KS) bu sözü duyar duymaz, sesin geldiği yöne elindeki tesbihi kurşun gibi fırlatarak, “Defol lanetli şeytan!” diye haykırır Foyası ortaya çıkan şeytan, “Ben bu şekilde nice abidleri, nice zahidleri yoldan çıkardım Ama sen bir an olsun tereddüt edip tuzağa düşmedin Nasıl anladın beni?” diye sorar Abdülkadir Geylani (KS), hepimizin ibret alması gereken şu sözlerle cevap verir şeytana: “İki şeyle tanıdım seni Birincisi akaid ilmi Bu ilimle biliyorum ki, Allah bir yönden hitap etmez; O her yerdedir Oysa senin sesin bir yönden geldi İkincisi fıkıh ilmidir Buna göre de, -peygamberler dahil- hiç kimseden amel mecburiyeti kaldırılmamıştır
ve ne güzel bir nükte

teşekkürler kardeşim

Alıntı Yaparak Cevapla