Yalnız Mesajı Göster

Marulun Hiç Bilinmeyen Özellikleri

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marulun Hiç Bilinmeyen Özellikleri



Sofralarımızın vazgeçilmezi salataların değişmez yeşilliği, her mevsim üretilebilen, şekil ve yapısal olarak form zengini marul ile lezzeten sağlığa birkaç öneri… Besin değerini çabuk kaybettiği için marulu en kısa zamanda tüketmelisiniz Buzdolabınızda gazete kağıdına sararak saklarsanız daha uzun süre dayandığını göreceksiniz
Anne sütünü arttırdığı bilinen marulu, özellikle hamile olan ve bebeğini emziren anneler iyice yıkadıktan sonra bolca tüketmeliler

Marulu suda kaynatıp blender’dan geçirerek lapa haline getirin Çıbanlara sürüldüğünde iyi geldiğini fark edeceksinizGöbek marulun yapraklarını düzgünce koparıp, çukur bir kaseye yerleştirin Ortasına hazırladığınız salatayı aktararak şık bir sunum yapın

Kalsiyum, A, C, B, D, E vitamini içeren marul, çocukların gelişmesinde etkin özelliklere sahiptir Bu nedenle çocuklarınızın bol miktarda tüketmelerini sağlayın

Marulu, mayonez, yoğurt ve haşlanmış tavuğun göğüs etiyle karıştırarak nefis bir salata hazırlayabilirsiniz

Aldığınız marulu önce sirkeli suda yarım saat kadar bekletin Daha sonra bol suyla yıkadıktan sonra salatalarınızı yapın

Göbek marulun yaprakları ile yapacağınız salatanızı, ortasına göbek marulun iç kısmından çıkan küçük yapraklı çiçek kısmını yerleştirerek süsleyebilirsiniz

Uzun marulun yapraklarını ayırın Geniş ve uzun bir bardağa ya da kadehe bol miktarda limon suyu ilave edin Marulları bu kadehe yerleştirerek masanızda hem lezzetli hem de şık bir sunum yapın

Top, kıvırcık ve uzun çeşidi olan marul yaprakları ile yemeklerinizi, mezelerinizi, kanepelerinizi veya aperatiflerinizi süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla